Peg Parneviks avklädda bild hyllas – stöttar syster Penny

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Peg Parnevik gör ett naket ställningstagande på Instagram.

För en vecka sedan hackade någon systern Pennys Snapchat och Instagram och spred lättklädda bilder på henne.

Nu poserar Peg i bar överkropp – med ett budskap:

”När kommer en kvinnlig kropp vara som en manlig kropp: bara en kropp. En kropp som inte sexualiseras gång på gång”, skriver hon.

1 av 3 | Foto: Elvira Pihl
Peg Parnevik.

Peg Parnevik tar ställning mot den eller dem som hackade systern Pennys Snapchat- och Instagramkonton för en vecka sedan. På Instagram lägger Peg upp en bild där hon poserar med bar överkropp.

”För några dagar sen så blev Penny Parneviks konto hackad. Han la ut nakna bilder på henne, hon posar precis som jag gör nu. Hundratals killar stöttade hackaren, skrev att han var ’en jävla kung’, att Penny fick det hon förtjänade, att man inte ska ta såna bilder om man inte vill att dom ska läckas”, skriver hon i inlägget.

”Bara en kropp”

Hon drar en parallell till när hon själv väljer att lägga ut bikinibilder på sitt eget konto. Peg skriver att det ofta resulterar i stormiga kommentarsfält, där följare tror att hon söker bekräftelse via sociala medier.

”När jag lägger ut bilden, när jag har kontrollen, makten, då bör jag respektera mig själv och sätta på kläder. När han lägger ut en liknande bild på min syster, då bör han ’aldrig ändra på sig!! Så jävla kung!!!’”, skriver hon vidare i inlägget och fortsätter:

”Då undrar jag, när kommer en kvinnlig kropp vara som en manlig kropp: bara en kropp. En kropp som inte sexualiseras gång på gång. En kropp som existerar som mer än ett sexuellt objekt, mer än bara för att föda barn?”

”Min kropp är inte gjord för att bara vara sexig”

Peg menar att kvinnor har rätt till att få visa upp sina kroppar, men även täcka dem, utan att det ska leda till dömande kommentarer och spekulationer kring vilken typ av person de är eller borde vara.

”Jag är sexig, as FUCK, men JAG bestämmer när jag vill vara sexig, och min kropp är inte gjord för att BARA vara sexig. STOP SEXUALIZING US 2K17”, skriver hon.

Skaffade nytt Instagramkonto

När Penny Parneviks konton hackades, byttes hennes profilbild ut till en annan person och lättklädda bilder publicerades på både Penny och hennes vänner. Hackern uppmanade användare att börja följa flera olika konton på Snapchat och hotade även med att släppa nakenbilder på Penny.

Pennys konton togs sedan bort från både Snapchat och Instagram. På lördagen, dagen efter händelsen, skaffade hon ett nytt Instagramkonto.

Publicerad:

LÄS VIDARE