Kantorn efter kuppen: ”Sanna måste ta sånglektioner”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Felipe Morales
Fredrik Lexfors, alias ”Kantorn”.

Kantorn kuppade i ”Allsång på Skansen”.

Först tog han över en av allsångerna – och sedan erbjöd han Sanna Nielsen att ta sånglektioner hos honom.

– Hon måste rätta till klangen, säger han till Nöjesbladet.

1 av 3

Fredrik Lexfors, eller ”Kantorn” som han har kommit att bli med svenska folket efter sin medverkan i Talang, tog plötsligt över mikrofonen från Sanna Nielsen i en noga uttänkt allsångskupp.

Enligt Kantorn själv har han fått vänta förgäves på en inbjudan från SVT – och såg sig till slut tvungen att ta saken i egna händer.

– De bjöd ju aldrig in mig. Men jag menar, allsång och Kantorn – det är ju perfekt! Det är ju det jag sysslar med, sång! Är det någonstans jag ska vara så är det på Allsång på Skansen. Så då tänkte jag att jag tar med mig hoverboarden och kommer hit bara.

Erbjuder Sanna Nielsen sånglektioner

Kuppens dramaturgi såg ut som följande: Sanna Nielsen gick gång på gång förbi den yvige operasångaren, men hastade snabbt vidare när han försökte sjunga i mikrofonen. Men i ”Det är dans på Brännö brygga” tog han i – och fick slutligen genomföra allsången tillsammans med Sanna Nielsen.

– Det är ju en gammal klassiker, så det kändes ju självklart att jag skulle hoppa upp när det var just den. Hon vart ju lite chockad, Sanna, men efteråt märkte jag att hon tyckte det var lite roligt, säger Fredrik Lexfors i sin karaktär som Kantorn och fortsätter:

– Men vi har pratat efteråt om att hon ska ta ett par sånglektioner. Hon måste rätta till klangen. Det ska mycket mer upp i näsan, mycket mer nasalt, säger han och bränner av ett smakprov: Han sjunger på ett utdraget ”I” med mycket nasal ton.

Nappade hon?

– Ja, så vi ses nästa vecka.

Sanna Nielsen själv är kanske inte lika entusiastisk över de nasala klangerna.

– Ja för fasiken, ge mig några sånglektioner. Men sedan får vi väl se vad som händer med det, säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM