”Säkerheten är alltid högsta prio”

ROCKBJÖRNEN

Så ska publiken skyddas under Hellströms show

1 av 4 | Foto: KRÄVER EN STOR APPARAT Det mesta tyder på att Håkan Hellström kommer dra ungefär lika stor publik som 2014 – det vill säga nästan 70 000 personer.

Säkerhetsstyrkan är på 300 personer.

Kommunen har spärrat av gator och en extra­styrka från polisen ska ­garantera säkerheten ­under ­Håkans konserter på ­Ullevi.

– Vi har en nära dialog med polis och väl tilltaget antal säkerhetspersonal, säger Kristofer Åkesson på arrangören Live Nation.

Förra gången slog han ­rekord med nära 70 000 besökare, inget tyder på färre den här gången.

Håkan Hellströms konserter på Ullevi kräver en stor säkerhetsapparat.

Arrangören Live Nation har en säkerhetsstyrka på 300 personer, däribland ordningsvakter, läkare, sjukvårdare och trygghetsvärdar.

– Vi kommenterar aldrig detaljer i vårt säkerhets­arbete. Men säkerheten och tryggheten för våra besökare är alltid högsta prio, ­säger Kristofer Åkesson på Live Nation.

Ledning på plats

Polisen i Göteborg har en extrastyrka inkallad under helgen för att garantera ­säkerheten utanför arenan.

Enligt uppgifter till Nöjes­bladet är det snarare 20 än 100 poliser på plats.

– Vi säger aldrig hur många vi har men bedömer att vi har tillräckligt för att kunna stödja arrangören för att kunna hantera en ­utrymning eller om något händer. I och med att det är så pass stor publik blir det någon slags polisresurs på plats med ledning, säger Niklas Eriksson, kommissarie vid polisen i Stor­göteborg.

Gatorna spärras av

Enligt Säpo finns ingen generell hotbild mot evenemanget.

– Det är samma säkerhetstänk som vid konserter rent generellt, Summerburst förra veckan och Iron maiden och Bruce Springsteen senare i sommar, ­säger Niklas Eriksson.

Säkerheten rör sig snarare om att hålla ordning.

Stadens trafikkontor kommer under fredag-söndag att i samarbete med ­polisen spärra av gatorna kring Ullevi.

Spårvagnstrafiken kommer att gå som vanligt, men med reglerad hastighet så lång det är möjligt under de största publiktrycken.

ARTIKELN HANDLAR OM