Ozzy Osbourne gick på AA-möte i Stockholm

Skrev autografer inne på sitt hotellrum

Ozzy Osbourne fortsätter gå på AA-möten även under turnén.

På fredagskvällen besökte stjärnan ett internationellt möte i Vasastan i Stockholm.

I går kväll spelade Black Sabbath i Helsingfors i Finland. Direkt efter satte sig Ozzy Osbourne på ett flygplan till Stockholm, där han checkade in på Grand Hôtel.

Stjärnan spenderade nästan hela fredagen inne på sitt hotellrum, men vid 18.40 kom han ut via huvudentrén i sällskap av två livvakter.

Cirka en kvart innan hade en vakt samlat in skivor och andra föremål från fans som ville ha dem signerade. På så sätt kunde Ozzy skriva sina autografer i lugn och ro inne på sitt rum.

Mötet hölls på engelska

Ozzy Osbourne, som trots sommarvärmen hade tagit på sig en lång svart rock, hoppade in i en svart bil och körde till en adress nära Odenplan i Stockholm.

Väl framme gick han ned för en trappa, där man höll ett Anonyma Alkoholister-möte.

– Han var där inne i drygt en och en halv timma. En kvinna som vi pratade berättade att det hade varit ett engelsktalande möte, säger PO Sännås, Aftonbladets fotograf på plats.

Det är inte första gången Ozzy Osbourne går på ett AA-möte i Sverige. 2013 besökte han ett möte vid Mariatorget.

Black Sabbath är just nu ute på sin avskedsturné. I morgon spelar de på endagsfestivlen Monsters of rock i Stockholm.

Började gå för familjens skull

Ozzy Osbourne har gått på AA-möten regelbundet under flera år. För två år sedan berättade han för The Sun att han gick på möten varje dag. I intervjun säger han att han hatar det, men att han gör det för att behålla sin familj.

– Alkoholism är en sjukdom. Jag gillar inte att gå på mötena, men om jag inte går kommer jag att dricka igen. Och jag oroar mig för att förlora allt, så jag vill inte dricka mer, sa han då.

Nöjesbladet förtydligar: Ozzy Osbourne har i flera år varit öppen med sina missbruk och sitt rehabarbete. Att han går på möten är alltså inget han gjort någon hemlighet av. Nöjesbladet har därför publicerat saken, inte outat några övriga AA-deltagare på något sätt och finner Ozzy som viktig förebild genom sin öppenhet kring sitt drogförebyggande arbete, något som inte är självklart att personer är så öppna kring. /Andreas Hansson, nyhetsredaktör Nöjesbladet

Publisert:

LÄS VIDARE