Kartellen vill spela gratis som protest

1 av 3 | Foto: Lotte Fernall
Sebastian Stakset "Sebbe Staxx", rappare i Kartellen.
ROCKBJÖRNEN

Konflikten mellan Kartellen och Linköpings kommun fortsätter. Nu vill Kartellen uppträda gratis i staden efter att deras spelning stoppades.

Under tisdagen meddelade kommunstyrelseordföranden Paul Lindvall (M) att man kommer betala avbokningskostnaden på 56 000 kronor för att stoppa Kartellens konsert på festivalen Keep It Loud, enligt Östgöta Correspondenten.
Beslutet har fått Kartellen att reagera:
"Kommunala skattepengar har alltså använts till att censurera Sveriges populäraste rapgrupp. Det här är vad vi får med moderaterna i makten. Vi sträcker nu ut en hand till oppositionen: Fixa en spelning åt oss i Linköping, vi kommer GRATIS!", skriver gruppen på Facebook.

Kan bli verklighet

Delar av den politiska oppositionen i kommunen har nappat på erbjudandet. Vänsterpartiet försöker nu ordna lokal till rapgruppens konsert.
- Linköpingsborna har ju redan betalat för konserten, så då är det rimligt att de får valuta för skattepengarna. Och om vi får till konserten blir det en tydlig markering om att kommunpampar inte ska gå in och styra sånt här i detalj, säger Emil Broberg, ordförande i Vänsterpartiet Linköping, till tidningen.
Linköpings kommun avbokade ursprungligen Kartellen för att man ansåg att de glorifierar politiskt våld. Socialdemokraterna i Linköping kommer inte att engagera sig i den eventuella spelningen.

ARTIKELN HANDLAR OM