Rockbjörnen 2017

PRESENTERAS AV

Eurovision-favoriten Blanche till Pride i dag

Av: Agnes Aronsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Blanche kom fyra i Eurovision song contest 2017.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Blanche kom fyra i Eurovision song contest 2017.

Belgiska Blanche kom på fjärde plats i Eurovision song contest med ”City lights”.

Nu är hon på snabbvisit i Sverige för att uppträda på Nynäskalaset och Stockholm Pride.

– Jag är glad att vara där i kväll. Det är viktigt, säger 18-åringen till Nöjesbladet.

Ellie ”Blanche” Delvaux är 18-åringen från Belgien som kom på fjärde plats i årets Eurovision song contest med låten ”City Lights”. Den gick hem hos svenska folket och låten har nu sålt guld i Sverige. Bara timmar innan schlagerkvällen drar igång på Stockholm Pride i kväll annonserades det att Blanche blir en av dem som uppträder.

– Det bestämdes för några dagar sedan, avslöjar hon.

– Det var några veckor sedan vi beslutade oss för att åka till Sverige och när de sedan frågade om jag kunde uppträda sa jag ja. Jag är inte här varje dag, så vi kör.

Varför bestämde du dig för att uppträda på Pride?

– Det är ett event precis som alla andra, för mig är det ingen skillnad. Men jag är glad att sjunga där för att bevisa att jag håller med om allt det står för och jag är glad att vara där i kväll. Det är viktigt, säger hon.

Det är första gången 18-åringen är i Sverige, men hon stannar bara två dagar. Utöver Pride uppträder hon på Nynäskalaset under fredagen innan hon reser hem igen.

– Det blir andra gången jag uppträder utomhus. Första gången var i Belgien, och det var kallt och regnade jättemycket och det var svårt att sjunga. Jag hoppas att vädret blir bra den här gången och att jag sjunger bra, säger hon.

”Jag måste bestämma mig”

Sedan Eurovision blir hon igenkänd på gatorna hemma i Belgien, och hon har fått ökat självförtroende, berättar Blanche.

– Mycket och samtidigt ingenting har förändrats sedan dess. Mina relationer till mina vänner och min familj är fortfarande samma, och alla har behandlat mig precis som innan. Men nu när jag har gjort Eurovision tror jag att jag kommer ha en karriär inom musiken. Nästa år skulle jag egentligen ha studerat, men nu ska jag ta mig tid för musiken istället, säger hon.

Hon vet fortfarande inte vad hon vill plugga, och vill ta sig tid att fundera ut det.

– Jag har många idéer men jag måste fortfarande bestämma mig, men jag vet att jag vill studera och få ny kunskap.

När väntas ny musik från dig?

– I september eller oktober, så ganska snart. Vi börjar med en singel, men det är en EP som följer upp den. Vissa som har hört singeln säger att den är samma stil som ”City lights”. När vi gjorde låten så skulle den inte låta som ”City lights”, för jag ville ändra min musik lite. För mig är den annorlunda, men för andra är den mycket som ”City lights”, säger Blanche.

Känner du att det är musiken du vill satsa på?

– Just nu vill jag det. Jag vill göra ett album och konserter, men jag vet egentligen inte om jag vill fortsätta innan jag har upplevt det. Om jag känner att jag inte vill göra det mer så kommer jag att sluta. Just nu tycker jag om att vara inom musiken.

Publicerad:

LÄS VIDARE