Rockbjörnen

Tyska Tanja har sett Roxette 43 gånger

Av: 

Christoffer Röstlund Jonsson

ROCKBJÖRNEN

”Inget går att jämföra med min relation till Roxette”

Tanja Overrath, 33, räcker över sin present till Per Gessle och Marie Fredriksson: lösmustascher. Tyvärr äger Gessle redan exakt samma uppsättning. I bakgrunden syns Tanjas vänner Monica Petersen, 33, och Gesine Wintsche, 34

Crash! Boom! Bang!

Bilolyckor stoppar inte en joyride.

– Trots svår chock körde vi vidare efter Roxette, berättar tyska Tanja Overrath, 33, om sitt sämsta minne som superfan.

Hon har sett dem 43 gånger – inklusive gig med Gyllene Tider och Per Gessle som soloartist. Lägg på sex tv-shower, och du får en fanatiker som ägnat mer än 20 år åt Gessle och Marie Fredriksson.

Varför? Enkelt:

– Deras musik gör mig glad. Svårare än så är det inte, säger en ständigt leende Tanja.

Hon har träffat duon runt 40 gånger, men när Nöjesbladet hakar på Tanja och hennes vänner i Göteborg är det första gången det sker officiellt. Tidigare har hon väntat utanför hotell och på flygplatser.

Fick gåshud av Per Gessles brev

Men för 17 år sedan höll hennes Roxettiga livsstil på att sluta med döden. En karavan följde efter Roxettes buss i Tyskland. Ett ”icke-fan” trängde sig in och orsakade en fruktansvärd olycka med sex bilar inblandade.

– Ingen skadades allvarligt men vi var alla svårt chockade. Fast det hindrade oss inte från att skaffa nya bilar och köra vidare till deras hotell.

Vilket är ditt bästa Roxette-minne?

– Jag fick gåshud första gången jag fick brev från Per. Det var 1993, och han svarade mig med två personliga meningar och två plektrum. Ett nyare favoritminne är när Marie gick upp på scenen under hans solokonsert i Stockholm den 10 maj 2009. Ett magiskt ögonblick och jag kunde inte stoppa tårarna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen