– Vi är skitglada att få vara med

ROCKBJÖRNEN

Thomas ”Slå-mig-hårt-i-ansiktet” Stenström klar för Rockbjörnen

1 av 2 | Foto: GJORDE SOMMARENS HIT Thomas Stenströms hitlåt ”Slå mig hårt i ansiktet” har spelat flitigt hela sommaren. Nu är det klart att han uppträder på Rockbjörnengalan nästa vecka. ”Det blir tredje gången jag spelar på Gröna Lund i sommar - och jag hoppas den här ska toppa de förra spelningarna”, säger han.

Han har gjort en av sommarens största hitlåtar.

Albumaktuella Thomas Stenström är en av stjärnorna som uppträder på Rockbjörnenkonserten.

– Jag kunde inte drömma om en bättre releasefest, säger han.

Om björnar haft tentakler hade de varit riktade mot Thomas Stenström, 26.

Artistens hitlåt ”Slå mig hårt i ansiktet” har gått på högvarv hela sommaren. Bara på Spotify har den snurrat över sex miljoner gånger sedan releasen den 30 april.

Nu är hitmannen klar att - som en av flera artister - uppträda på den stora konserten efter Rockbjörnengalans prisutdelning på Gröna Lund i Stockholm den 28 augusti.

Släpper ny skiva

– Det blir tredje gången jag spelar på Gröna Lund den här sommaren. Jag tror och hoppas att det kommer att toppa de förra spelningarna, säger han.

Dagen före konserten släppar han sitt andra studioalbum ”Fulkultur”, och kommer att spela flera av låtarna under konserten på Stora scenen som börjar kl 20.

– Rockbjörnen har funnits väldigt länge och det är folkets pris. Jag och mitt band är skitglada att få visa vad vi går för i ett sånt sammanhang, säger han.

”Maggio är grym”

I sommar har han bland annat sett Veronica Maggio live. I år är hon nominerad i kategorierna Årets kvinnliga liveartist och i Årets låt för Håkan Hellström-samarbetet ”Hela huset”.

Årets omröstning har varit rekordjämn och vid midnatt stänger slussarna. Stenström skulle lägga sin röst på Maggio.

– Hon är grym och värd att vinna. Hennes konsert på Way Out West var sjukt fin, även om min absoluta höjdpunkt var Robyns och Röyksopps spelning.

Själv är Thomas Stenström inte bland de nominerade i år.

– Det hade varit grymt att en dag få en Rockbjörn. Då hade det blivit rejält med fest, säger han.

Vilka fler artister som uppträder på galan meddelas inom kort.

ARTIKELN HANDLAR OM