Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Nominera dina favoriter till Rockbjörnen 2018

”Kommer bli bästa året någonsin”

Nu börjar festen!

Från och med idag kan du nominera dina favoriter till Rockbjörnen 2018.

Allt avslutas med sommarens största musikfest i augusti i Stockholm.

– Jag kanske säger det här varje år, men jag känner verkligen att det här kommer att bli det bästa året någonsin, säger Rockbjörnenreportern Frida Söderlund.

Nomineringsfesten är igång.

Nu kan du nominera dina musikfavoriter fram till första veckan i juli.

Förra året vann Zara Larsson, Hov1, Håkan Hellström, Kent och Ed Sheeran.

– Det känns otroligt bra. Rockbjörnen har alltid varit ett så extremt viktigt pris, sa Kent-basisten Martin Sköld till Nöjesbladet då och fortsatte:

– Man står här med den här i handen och känner att det här är jävligt mäktigt, och att få vinna årets livegrupp känns ännu mäktigare.

Blir bästa året någonsin

I år ska åtta Rockbjörnar delas ut i lika många kategorier.

Och det är ni läsare som avgör vilka de lyckliga vinnarna blir. När nomineringsfasen stänger i juli räknas antalet nomineringar ihop. Därefter presenteras fem finalister i varje kategori som sedan går att rösta på fram till en vecka innan galan.

– Jag kanske säger det här varje år, men jag känner verkligen att det här kommer att bli det bästa året någonsin. Engagemanget har växt så enormt år för år så det ska bli en riktig ynnest att få följa fansen och artisterna genom sommaren fram till galan, säger Frida Söderlund, Rockbjörnenreporter, som också programlett galan de senaste tre åren.

Ska lyfta fansens engagemang ännu mer

Nytt för i år är hashtaggen #LoveRockbjörnen, som är fansens egen direktguide till allt som rör galan. Här besvaras frågor om konserter eller hur övernattning i köer funkar. Genom att visa sitt engagemang eller hur man stöttar varandra i exempelvis konsertköer och på festivalen, kan det engagemanget dessutom komma att belönas på olika sätt.

– I år satsar vi ännu mer på att lyfta fansens engagemang och under sommaren kommer vi göra allt i vår makt för att bistå dem på olika sätt. Det här är deras pris och det ska kännas så hela vägen fram till den stora festen, säger Frida Söderlund.


NU ÄR NOMINERINGSFASEN STÄNGD!

Rösta på finalisterna här!


Heja på dina favoriter - få senaste nyheterna om galan i ditt flöde - följ Rockbjörnen på Facebook

Rockbjörnen

Rockbjörnengalan går av stapeln i augusti i Stockholm. Mer information presenteras snart.

För att inte missa några intervjuer, tv-inslag, tävlingar eller nyheter: ladda ner Aftonbladets app och följ taggen ”Rockbjörnen” genom att skapa ett konto i appen. På så sätt samlar du alla artiklar och intervjuer i ett eget flöde.

Publisert:

LÄS VIDARE