Mannen bakom superhitsen talar ut

Han är rösten bakom Swedish House Mafia.

Nu talar han ut om samarbetet med housegiganterna.

– Jag tror att den vemodiga känslan i sång och text i kombination med partymusiken ger en speciell effekt, säger John Martin Lindström, i en intervju med P4:s Musikplats Stockholm.

Du har garanterat hört honom sjunga.

Han är rösten bakom världshitsen "Save the World och "Don't You Worry Child" – två av Swedish House Mafias absolut största låtar.

”Tog tag i mig”

Nu talar sångaren John Martin Lindström för första gången ut om samarbetet med housegiganterna.

– I den elektroniska klubbmusiken hittade jag samma känsla som jag fann i rocken som ung. Den tog tag i mig. En dag mötte jag Sebastian Ingrosso från SHM som höll på med det där och jag och min låtskrivarkompis Micael Zitron presenterade några låtidéer. Sedan dröjde det inte länge innan vi spelade in ”Save The World”, säger John Martin i en intervju med P4:s Musikplats Stockholm.

Men John Martin är inte bara sångare. Han har även varit med och producerat till exempel "Don't You Worry Child" och Aviciis ”Fade Into Darkness”.

– Att skriva är jätteviktigt för mig. Jag och Micael Zitron letar alltid efter träffen på vår ”gråtnerv” när vi skriver. Det måste kännas. Jag tror att den vemodiga känslan i sång och text i kombination med partymusiken ger en speciell effekt. Det kan vara en av anledningarna till att ”Don’t You Worry Child” blev en så stor hit.

Kör sin egen grej

Tidigare i år gick Swedish House Mafia skilda vägar. John Martin satsar på en solokarriär men har inte släppt taget om bandet ännu. Nyligen släpptes singeln ”Reload” där han samarbetat med Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia och Tommy Trash.

– Nu kör jag bara på min egen grej. Jag tror att folk som gillade de här låtarna kommer känna igen sig, men det är också början på nåt nytt. Det är inte lika klubbigt, säger John Martin.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN