Frida Söderlunds underbara resa genom Sverige

ROCKBJÖRNEN

I år satsar Rockbjörnen mer än någonsin

1 av 12 | Foto: The Fooo i Rockbjörnen backstage.

■ ■  Exklusiva minidokumentärer och sociala medier – i år satsar Rockbjörnen mer än någonsin.

■ ■ 2014 har gått via Icona Pops whiskyuppladdning i London till Zara Larssons Beyoncé­bekymmer i Göteborg.

■ ■ Här är Frida Söderlunds resa med Rockbjörnen genom musiksommaren.

Foto: Vinn bilen!I sommar kan du träffa Rockbjörnen på plats på flera festivaler och spelningar. Dessutom kan du vinna bilen vi kör runt i genom att rösta på dina favoriter i Rockbjörnen! Vinnaren presenteras på galan på Gröna Lund den 28 augusti.

✓ Stockholm

– Första avsnittet av minidokumentärserien ”Rockbjörnen backstage” spelades in med The Fooo under deras första egna konsert någonsin på utsålda Annexet i Stockholm. Det blev voltbekymmer, svårigheter, lycka och tårar. Rockbjörnen fick exklusivt följa med på turnén som sedan fortsatte vidare i Sverige.

✓ Örebro

– I Örebro trotsade The Fooo både sjukdomar, tappade röster och trötta kroppar när det var dags för deras andra turnéstopp på ”The Fooo Experience”.

✓ Göteborg

– Sista stoppet på ”The Fooo Experience” och publiken gick bananas. Fansen hade köat i upp till tre dygn, åttio tjejer fick lyftas över staketet under konserten och när scenljusen slocknade var den fem städer långa hysterin till ända.

✓ Solna

– Köerna utanför Friends Arena ringlade sig långa när succébandet One Direction tog sig an Sverige två kvällar i rad. Fansen berättade om engagemanget och sin kärlek till det brittiska popbandet.

✓ Norrköping

– Sveriges största festival, Bråvalla festival, slog upp portarna för andra året i rad. Med akter som Kanye West, Kings of Leon och Iron Maiden lockade de drygt 56 000 besökare och en av dem var Rockbjörnen. Vi fanns på plats för att hänga med både artister och festivalare.

✓ Ängelholm

– Med den gula Rockbjörnenbilen styrde vi kosan söderut. I Ängeholm mötte vi upp Anton Ewald som plötsligt tappade en låttext bakom scenen och fiskade upp sin iPhone för att lyssna på sig själv på Spotify. Sedan gick konserten som smort.

✓ Båstad

Oscar Zia gjorde en avstickare från Diggiloo-tåget och uppträdde i Båstad. Rockbjörnen hakade på och tvingade dessutom ut honom på ett trampbåtsäventyr som inte riktigt gick som det skulle...

✓ Kristianstad

– Så styrde vi kosan till Anton Ewald igen. Den här gången hade han bättre koll på låttexterna och passade på att härma Disney­figurer backstage.

✓ Gröna Lund

Samir Badran och Viktor Frisk drog till med Sveriges största sommarplåga, så det var inte mer än rätt att haka på dem under deras fösta tv-framträdande någonsin på Gröna Lund.

✓ Göteborg

Zara Larsson lämnade Los Angeles för Sverige och gjorde ett tv-framträdande som spelades in i Göteborg. Där bekymrade hon sig över att hon var för lat för att bli nästa Beyoncé och uppträdde med nya singeln ”Carry you home” . Rockbjörnen var med och dokumenterade.

✓ Ulricehamn

– I USA har Miriam Bryant blivit namnet på mångas läppar med sitt samarbete med stjärndj:n Zedd. Bryant är tillbaka i Sverige under sommaren och vi passade på att haka på henne under en festivalspelning i Ulricehamn.

✓ London

– Icona Pop öppnade för världsstjärnan Katy Perry under hennes turné genom Storbritannien. Rockbjörnen fanns på plats under deras sista spelning på legendariska O2 arena i London. Icona Pop laddade upp med whisky och fick hela arenan att sjunga med till monsterhiten ”I love it”.

ARTIKELN HANDLAR OM