”Tillslut blev jag så jävla förbannad”

ROCKBJÖRNEN

Världsstjärnan Meghan Trainor

1 av 3 | Foto: AP
Meghan Trainor.

LONDON. Hon blev förbannad – och skrev sin nya hitsingel.

För Nöjesbladet berättar världsstjärnan Meghan Trainor om det nyfunna självförtroendet och hur hon hämnades på killen som dumpade henne.

– Jag känner mig sexigare än någonsin, säger hon.

Meghan Trainor, 22, har på sig en kroppsstrumpa i nät.

Hon känner sig obekväm och rädd, säger till regissören för musikvideon till sin nya singel ”No” att hon ”faktiskt är prakiskt taget naken”.

– Hans svar var ”det är lugnt, du kommer att ha tjejers ben över dig”, ha ha. Nu gör jag saker jag aldrig gjort innan. Jag har aldrig känt mig sexigare. Grejen är att jag alltid varit så osäker när det kommer till det innan... Jag har alltid trott att sexighet inte varit för mig, om jag inte haft en pojkvän som fått mig att känna så, säger hon till Nöjesbladet.

– Det här blev en chans för mig att lära mig att tro på det. Att jag är sexig. Jag var med och regisserade videon själv också, sa att jag ville ha mig själv på knä, med rumpan i rörelse för hela världen att se. Jag var så imponerad över att jag såg sexig ut och sa till alla ”fyll videon med det!”. Det känns fantastiskt.

”Blev så jävla förbannad”

Men vägen hit har varit enormt frustrerande för artisten och låtskrivaren från Massachusetts i USA, som slog igenom stort med ”All about that bass” 2014. Sedan genombrottet har folk väntat på en uppföljning – och förväntat sig en succé. Vilket i sin tur gjorde att skivbolaget sa ”nej” till varje låt hon presenterade.

– Jag skrev seriöst fyra album inför släppet av det här andra. Men de sa att det aldrig var bra nog, att det var för förväntat. Tillslut blev jag så jävla förbannad och skrev ”No”. Men det var så frustrerande, och svårt. Hela grejen fick mig att ifrågasätta mig själv.

Men låten gick rakt in på topplistorna och gav Meghan sin fjärde "topp tio"-hit i karriären. Musikvideon har i skrivande stund över 311 miljoner visningar.

”Svårt att få en dejt”

Så, vad kommer du alltid säga nej till?

– Det är ett starkt ord, jag förstod nog inte hur starkt förrän nu... Men jag vill att min 15-åriga kusin ska vara okej med att vara singel. Jag kom rätt nyligen själv hur svårt det är att få en dejt, speciellt med det här kändisskapet. Och jag började må dåligt över det, kände att det var något fel på mig, säger hon.

– Och jag hatar det. Jag hatar att jag för en sekund ens tänkte att jag måste vara en fruktansvärd människa för att jag inte har en pojkvän. Det är idiotiskt. Och jag hoppas att ”No” ger tjejer självförtroende att känna att man kan vara utan en man eller jakten på en.

Jag tror det är en kamp för väldigt många unga personer.

– Ja! Och det är galet. De senaste två åren har min familj sagt till mig ”varför är du så orolig över att hitta en kille?. Du är 22, lugna dig.”. Men det enda jag tänkte var att jag måste vara ful, varför gillar ingen mig? Och min bror bara ”för att de är livrädda för dig. Du är för cool”.

”Hör inte av sig igen”

Det måste väl vara svårt att hitta någon att lita på med?

– Du vet, de säger alltid att de kan hantera det. Kändisskapet. Så instagrammar jag en bild på dem och fansen börjar trakassera dem, och så hör jag inte av dem på en vecka. Det hände mig! Jag bara ”bitch, vad hände, du försvann”.

Well, det är kanske bättre att de försvinner än att de bara vill utnyttja hela kändisskapet för instagramföljare.

– Grejen är att han bad mig att instagramma bilden, sedan började fansen trakassera honom och sen sa han bara ”eh, jag vill inte det här mer”. Och man bara… ”sweet, ok”…

Åh nej.

– Efter det kände jag bara ”okej, nej”. Jag skrev två låtar om honom… När han dumpade mig så sa jag det till honom, att jag skulle skriva om honom. Men jag sa också ”oroa dig inte, jag kommer skicka den till dig”. En blev svinbra, men hamnade inte på albumet. Den heter ”Lead me on”.

Åh, passande!

– Japp, haha.

ARTIKELN HANDLAR OM