Maggio om arbetet med kärleken: ”Magiskt”

avSusanna Hållbus

1 av 4
Veronica Maggio laddad för sin största spelning någonsin.

Det blir henne största egna spelning någonsin.

Inte konstigt att Veronica Maggio är nervös.

– Det känns helt orimligt att jag har satt mig i den här dumma situationen, så känner jag varje gång, säger hon.

Inför giget på Stadion på lördag har Veronica Maggio laddat upp genom att kolla DVD:er från konserter.

– Det jag gillar mest är The Eagles eller Simon and Garfunkel. De har inte lika mycket bomber och granater som Beyoncé. Men någonstans däremellan kanske. Någonstans mellan Beyoncé och Simon and Garfunkel.

Hon har lovat att krydda med fyra ännu hemliga gästspel.

– Det kommer bli en kväll med extra allt.

Så säger hon om den enda Stockholmsspelningen sommaren 2016.

Rädd för att gå upp på scen

Men det är möjligt att Veronica Maggio inte kommer känna den peppen på lördag morgon.

Något griper tag i henne varje gång hon ska ut på en scen.

– Det känns helt orimligt att jag har satt mig i den här dumma situationen, så känner jag varje gång. Bara ”men gud, varför gör du så här mot dig själv, du tycker inte ens att det här är kul”. Så känner jag, det är verkligen min ärliga känsla innan. Jag har någon slags fobisk rädsla för att gå upp.

Sen så löser det sig alltid. Någon sparkar ut henne på scenen. Andra känslor tar vid.

– Tack och lov. Då är det ju helt magiskt. Och efteråt är man ju helt uppfylld och vill bara gå tillbaka. Det finns liksom inget att jämföra med. Men jag har alltid gjort så. När folk har frågat mig om jag vill göra saker, så vet jag i ögonblicket som jag tackar ja att ”fan vad du kommer vara livrädd när den här dagen kommer”, säger Veronica Maggio.

Lördagen den 13:e augusti är dagen.

– Det är kul när det känns så där läskigt på något sätt. Det är ju så magiskt att få stå och spela och sjunga för folk. Det är ju nån särskild magi för mig, och de som håller på med det.

Stadion blir ytterligare en bock på checklistan där bland annat släppa fem album på tio år, sätta svenskt Spotifyrekord, spela med Håkan Hellström på Ullevi och kompas av Benny Andersson redan är avklarade.

Dissar ”Så mycket bättre”

Veronica Maggio har fler idéer, men tror att de måste ske spontant. Som med mejlet som fixade ”Hela huset”-samarbetet med Håkan.

– En eftermiddag i studion och en chansning, säger hon.

Hon har några drömprojekt, band som borde bli startade, filmmanus som inte är skrivna. Oklart vad, vilka eller med vem.

– Det kan jag inte säga, då jinxar jag hela den grejen. Det skulle vara kul att dela mer på rollen jag har nu. Det verkar så himla kul att vara en duo eller ett band där alla är frontfigur.

På senaste skivan ”Den första är alltid gratis” har Veronica jobbat med bland andra Klas Gullbrand. Han är också Veronicas pojkvän.

– Det är helt magiskt att ha den där grejen ihop. Musik är ju speciellt på det sättet att det slukar upp en... det är kul att vara med någon som förstår den grejen. Sen kan man ju bli helt tokig på varandra också.

Men ett ställe där vi garanterat inte kommer se Veronica är runt det gotländska middagsbordet i ”Så mycket bättre”.

– Hehe. Alltså det skulle behöva vara ett mycket, mycket bra bud från TV4. Man ska inte säga aldrig. Jag vet inte vem jag är om tio år. Men jag gillar att skriva låtar och ”Så mycket bättre” känns som motsatsen till det. Att göra covers och så... jag vet inte.

För tillfället ligger fokus på spelningen.

– Nu har jag så himla höga förväntningar på mig själv och på alla som ska närvara. Jag kan inte annat än att hoppas på att det blir helt magiskt, säger Veronica Maggio.

ARTIKELN HANDLAR OM