Emma Knyckare

Falkenberg vill anordna festival utan män

Av: 

Agnes Aronsson

ROCKBJÖRNEN

Emma Knyckare startade initiativet med en festival utan män.

Nu har Falkenbergs kommun nappat på idén, skriver Hallands nyheter.

– Jag har hela tiden tyckt att det är en spännande idé, säger Kristjan Fannar, Falkenbergs kommun till tidningen.

Komikern och programledaren Emma Knyckare kom med den uppmärksammade och omdiskuterade idén med en festival utan män. Hon startade initiativet efter att årets Bråvallafestival resulterade i 22 misstänkta ofredanden och fyra misstänka våldtäkter. Efter Emma Knyckares uppmaning i Hallands nyheter om att kommunerna kunde "höra av sig", kontaktade Falkenbergs kommun henne och hoppas nu på att få arrangera den mansfria festivalen nästa sommar, vilket Hallands Nyheter var först att rapportera.

– Jag har följt debatten kring Emma Knyckares förslag om en mansfri festival och jag har hela tiden tyckt att det är en spännande idé. När jag såg artikeln i HN tänkte jag att jag hör av mig så får vi se, säger Kristjan Fannar, destinationsutvecklare hos Falkenbergs kommun, till Hallands nyheter.

Han la ut en efterlysning i sociala medier, och kort därefter hörde Emma Knyckare själv av sig till honom.

– Det var superroligt att det gick så snabbt och det visade ju sig också att de redan har en projektorganisation, säger han till Hallands nyheter.

Har fått starka reaktioner

När Nöjesbladet först skrev om Emma Knyckares initiativ fick artikeln flera tusen reaktioner på Facebook. Förslaget skapade två läger. Många hyllade det, medan många andra var negativa till idén.

”Så ALLA män är helt plötsligt våldtäktsmän? Alla ni kvinnor som håller med detta vill jag fråga om ni även tycker att era pojkvänner, brödrar, pappor, morfar och farfar även är våldtäktsmän? Hur kan det vara deras eller mitt fel att vissa kräk våldtar? Kanske jag skall skriva till våldtäktsman i mitt cv”, skrev en användare.

Festivalen blev snabbt försvarat av en annan användare.

”Att detta ens är kontroversiellt, alltså... Förtydligande: Blev du mer upprörd över detta än över våldtäkterna från första början så är du en del av problemet”, skriver han.

”Deppigt att det behövs”

Artisten Linnea Henriksson slog ett slag för den mansfira festivalen där hon ska uppträda, när hon medverkade på ”Allsång på skansen” tidigare i sommar.

– Det är deppigt att det behövs. Men om man som tjej ska få känna att man behöver en plats där man inte går runt som ett vandrande kön, utan bara får vara festivalbesökare, och det skapas av att man är bara brudar så får det väl vara så. Det är också bra att det skapas en diskussion kring det. Det måste ju skärpas till, sa Linnea Henriksson till Nöjesbladet då.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Linnea Henriksson om budskapet på jackan i ”Allsång på Skansen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Emma Knyckare

Falkenberg

Sexualbrott

Våldtäkt