PRESENTERAS AV

Justin Bieber ställer in resten av världsturnén

14 konserter drabbas – uppgges vara utmattad

avLinn Elmervik, Louise Åström

Justin Bieber ställer in resten av sin världsturné, uppger TMZ.

14 konserter drabbas.

Anledningen är enligt Biebers team ’oförutsägbara omständigheter’.

Enligt flera källor är stjärnan utmattad.

– Jag är ledsen om någon känner sig besviken eller lurad, säger Bieber i ett videoklipp.

Foto: Chris Pizzello / AP TT NYHETSBYRÅN
Justin Bieber ställer in resten av turnén, uppger TMZ.

Enligt den amerikanska sajten TMZ ställer popstjärnan Justin Bieber in resten av sin världsturné under namnet ”Purpose tour”.

Turnén drog igång den 9 mars 2016 och har bland annat stannat i Sverige. I slutet av September uppträdde han inför ett fullsatt Tele2-arena. Just nu är det 14 spelningar kvar.

Varför han ska ställa in konserterna är ännu oklart, men enligt flera källor är stjärnan utarbetad.

– Jag har turnerat i två år. Jag ser fram emot att vila, säger Justin Bieber till TMZ i ett videoklipp under måndagseftermiddagen.

Ber om ursäkt

Samtidigt ber han fansen om ursäkt.

– Jag älskar er, jag tycker att ni är fantastiska. Jag är ledsen om någon känner sig besviken eller lurad, det är inte min mening eller något sådant, säger han.

Enligt Entertainment Tonight behöver stjärnan en paus.

– Det här är en kille som har gjort 150 konserter på sex kontinenter på ett och ett halvt år och han är trött. Han behöver ett break och även om han inte ville göra sina fans besvikna var det bästa beslutet för honom att ställa in de kvarvarande datumen, säger en källa till sajten.

Får pengarna tillbaka

Justin Biebers team har släppt ett uttalande där de bekräftar uppgifterna och säger att anledningen är ’oförutsägbara omständigheter’. De som köpt biljetter kommer att få pengarna tillbaka.

”Justin älskar sin fans och hatar att göra dem besvikna. Han tackar sin fans för den otrolig upplevelsen under 18 månader av Purpose tour. Han är tacksam och ärad över att ha delat den här upplevelsen med sitt crew under mer än 150 konserter över sex kontinenter. Men efter att ha övervägt det noggrant har han beslutat sig för att han inte kommer att göra fler datum”, står det i uttalandet.

Till spelningarna som ställs in hör ett datum i Kanada, Justin Biebers eget hemland. Även konserterna i Nordamerika och Asien drabbas.

ARTIKELN HANDLAR OM