”Men det är rätt kul att se skabbiga grammisgalor i alla fall”

Här är rockbjörnschatten med Marimba Roney

ROCKBJÖRNEN

Annelie Star säger: Är det rätt att tanka musik från nätet?

Marimba Roney säger: anneli, det där är komplicerat. för självklart är det fel för artisterna. de drabbas ju. men samtidgt så håller bolagen och sånt priserna på skivor så otroligt högt, och det kan finnas musik som inte är tillgänglig i svenska butiker man vill ha, och då är gievtvis nätet en bra lösning.

Enrique säger: Vilka svenska artister vill du ska få rockbjörnen?

Marimba Roney säger: oj, jag tycker Eagle- Eye Cherry är värd en för en bra skiva, och Shimoli för att hon är typ 30 och inte tagit av sig kläderna, men allra helst ser ju jag hiphopen och mindre uppmärksammad musik tar hem dem. som Timbuktu, Latin Kings, Flimpoman, Loop Troop t.e.x

Three Skulls säger: Vilken låt gillar du mest med Eminem ???

Marimba Roney säger: Eminem har gjort typ tusen bra låtar. Fast jag tycker senaste skivan är faktuskt bättre än förra. fast "I just dont give a fuck" är en av favvisarna. och "Stan" gievtvis även om mna nästan börjat tröttna på den.

josie säger: varför gillar alla kritiker håkan hellström? t.o.m. JAG sjunger ju bättre

Marimba Roney säger: Bra Josie! Jag kan oxå ramla omkring på stan. hans texter är rätt coola man han borde skrivit en bok kanske istället. och jag tror säkert du sjunger bättre. den enda popkillen som kan sjunga bra är radioheads thom yorke.

En världsomsegling säger: Går Eminem och feminism verkligen ihop? Förklara, snälla. Humor eller?

Marimba Roney säger: det där ett jättelångt diskussion som tar evigheter att diskutera. jag tycker absolut det går ihop. jag älskar eminem och jag är feminist. jag har intervjuat eminem och pratat om det här. alltså jag har killkompisar och tjejkompisar som jag tycker har fucked upp åsikter, men jag kan fortsätta gilla dem och vara feminst samtidigt. världen domineras och styrs av män och det kommer ta tid att ändra på edt om det ens kommer. eminem är precsi som han säger precis som du och jag. han har sina åsikter på grund av hur han är uppväxt bla bla. dessutom tror jag inte att eminem inte tycker att män och kvinnor ska behandlas olika, men han är en kille och säger vissa saker som kan uppfatas som förnedrande. dessutom är det mycket humor, inte humor som inte är sann. utan svart humor.

sanna säger: har du nån pojkvän

Marimba Roney säger: varför frågar du en sån fråga?

Moreno säger: Vad är din motivering att ge Timbuktu en rockbjörn..?

Marimba Roney säger: timbuk har gjort en bra skiva och han är en av få manliga soloartister som fanns att nominera i år.

D-BOY säger: Vad tycker du om Loop troop??

Marimba Roney säger: loop troop är suveräna live. de har sveriges bästa attityd på svenska hiphopscenen typ.

Three Skulls säger: Vad anser du om att man censurerar Eminems skiva...Jag menar, Det finns ju ett dussintals sataniska band som dricker blod och offrar djur till Satan...men dom får gå ostört ????????

Marimba Roney säger: censureringen av hiphopskivor har ju funnits i eveigheter och är helt fucked up. precis som eminem säger så kan kids gå på bio och se arnold bryta halsen av folk med bara händer och claudia schiffer ser ut som en barbiedocka på h&m-reklamen. men det censurerar man inte. jag tycker egentligen inget av det sak censuerras. det gäller att förks afå barnen att växa upp på ett bar sätt vilket gör dem kapabla til att skilja mellan rätt och fel eller vad man kan kalla det för. vill man inte lyssna på eminem behöver man ju inte göra det.

Mathias säger: Skulle du vilja nominera fler kvinnor till Rockbjörnen?

Marimba Roney säger: självklart. men musikbranschen är helt mansdominerad på alla plan vilket tyvärr innebär att det inte finns så hemskt många tjejer att nominera.

marimba lover säger: vad tycker du om britney och alla dessa unga popstjärnor?

Marimba Roney säger: jag är emot dem som fenomen. alltså ett ett stort kapitalistikst företag tar fram dessa säljande koncept som bara handlar om pengar. jag har en kompis som som är popstjräna och brukar uppträda på tvprogram runt om i välrlden och han är nästan ensam i varned aprogrma med massor av framtsällda pojk/flickband om att ha skrivit sin egen musik. det är absurd. men sedan har ju britney & co grymma låtskrivare bakom sig och visst kan även jag inse att vissa Backstreet Boys låtar och Britney låtar är bra låtar, poplåtar alltså. som enskilda personer har jag inget emot dem, men som fenomen.

Jompa säger: Har vi bra låtskrivare i Sverige tycker du? Jag anser att det som Cheiron-killarna har gjort är i klass med vad Benny & Björn (ABBA) har åstadkommit

Marimba Roney säger: det kan man nog lugnt säga jompa. när vi talar popmusik vilket abba var. det är nog mycket tacka vare björn & benny vi har bra låtskrivare. ungefär som utan björn borg hade vi inte haft alla bra tennispelare sedan.

fredde säger: vem är din idol?

Marimba Roney säger: mexikanske konstnärinnan Frida Kahlo. musikaliskt har jag nog aldrig haft en idol utan gillat så mycket olika musik. men om jga msåte säga någon får det bli prince.

Jonte säger: Vad lyssnar du mest på nu?

Marimba Roney säger: jag brukar åka till jamaica vid den här tiden på året men ska inte gör det nu, men jga har börjat längta hemskt mycket dit så jag har plockat fram mixkasseter från konserter och soundssytemfester jag varit på där.

Trisse säger: Vem är bäst i Sverige live?

Marimba Roney säger: oj, det där är ju jättesvårt. loop troop som jag nämnde tidigare är ju bra. teddybears sthlm är bra. och vad man än tycker om blacknuss så är det grymma musiker.

Pelle säger: behöver vi rockbjörnen....och den typer av priser??

Marimba Roney säger: nödvändigt som att behövr vi få stopp på aidsepidemin i afrika - nej. men det skadar väl ingen att ha priser. själv tar jag dem aldrig på allvar som att blir sur om nån jag gillar inte får prsiet eller så, men det är rätt kul att se skabbiga grammisgalor i alla fall. dessutom hjälper det artsiterna att kanske öka på föräsljningen lite. vilket är kul för de som inte säljer så mycket men oväsentligt för storsäljare.

julia säger: tänkte bara säga att det var jätte bra att du var med i fittstim:)

Marimba Roney säger: tack julia. jag är stolt över att ha varit med i en sådan bok. ingen hade väl anat att den skulle bli så betydande.

john säger: Vad tycker du om Beatles?

Marimba Roney säger: att frpga vad jag tycker om beatles är som att fråga vad kag tycker om Jimi hendrix, Bob Marley och Sex Pistols. Toppen givetvis. Typ ett av världens bästa popband och jag har faktiskt flera av deras skivor. Dem tillhör nödvändig musikhistoria som alla bör ha hemma.

david säger: varför har du så svårt för svensk musik? det finns en värld utanför jamaica oxå....

Marimba Roney säger: jag vet inte varför jag har svårt för svensk musik. jag menar det finns massor av svensk musik som är jättebra. men jag sätter hellre på outkast och elephant man än Feven och Scoob Rock. kanske för att outkast och elephant man är mer exotiskt. jag vet inte.

Moderator säger: Det var sista frågan vi hinner med. Tack Marimba och alla som var med i chatten.

Marimba Roney säger: tack. det var kul. det var lite stressigt men jag hoppas ni fått lite svar i alla fall.

ARTIKELN HANDLAR OM