- Det blir magiskt med Gyllene Tider

Gessle om sommarens comeback

1 av 2 | Foto: BJÖRN LINDAHL
nya låtar klara Per Gessle gör inte längre någon hemlighet av att det blir en sommarturné med Gyllene Tider.
ROCKBJÖRNEN

Det är ett återtåg många väntat på.

Men Gyllene Tider återförenas bara för en sommar.

- Det får räcka för guds skull, skrattar Gessle.

Någon gång i juli nästa år ger sig ett av 80-talets största, svenska band ut på turné. 25 år sedan Gyllene Tider slog igenom laddar de med en ny skiva och en sommarturné.

- Det kommer att bli ett häftigt jubileum. Det finns något magiskt med Gyllene Tider och sommaren, säger Per Gessle.

Efter jul ska han och Mats Persson träffas och spela in lite demos med nya låtar, en del är redan klara. Förhoppningen är att släppa en skiva någon gång nästa år med nya låtar av och med Gyllene Tider.

- Hur låter Gyllene Tider 2004? Det är både vi och publiken nyfikna på. Det var åtta år sedan vi stod på scenen senast, säger Per Gessle.

Roxette får vänta

Men återföreningen är inte bestående.

- En sommar får räcka för guds skull. Gyllene Tider finns ju egentligen inte längre, det sätts ihop enbart för det här projektet. Det finns otroligt stora förväntningar på oss men jag tror vi kan leva upp till dem, säger Gessle.

Per Gessle har i år haft stora framgångar med sitt soloprojekt ”Mazarin”. Nu jobbar Marie Fredriksson med en soloplatta på engelska, avslöjade hon nyligen för Aftonbladet.

Med Gyllene Tiders återtåg i tankarna är frågan: När ska Roxette komma tillbaka?

- Roxette tog en paus för att jag och Marie skulle kunna jobba med egna soloprojekt. Jag gjorde mitt med ”Mazarin”, nu är det Maries tur. Så något nytt från Roxette kommer nog att dröja åtminstone ett år, säger Gessle.

Chatta med Gessle

Här är alla succéåren med bandet

Linda Hjertén