”Nelly Furtado och The Knife årets bästa”

Aftonbladets Markus Larsson chattade om Rockbjörnen

ROCKBJÖRNEN

Moderator säger: Okej, då sätter vi igång!

Markus Larsson säger: Tjena, nu är jag här.

Moderator säger: Först en presentation av Markus Larsson!

markus larsson säger: tjenare! Jag är en tjej på 11 år i dag jag undrar vad har du blivigt känd för snälla svara det vore jätte trevligt om du svarade /julia schützer i karlstad

Markus Larsson säger: Tja, jag är väl mest känd för mina recensioner och krönikor i Aftonbladet. Räcker det?

borat säger: åhoj. fram med någon bra artist

Markus Larsson säger: Vad sägs om Nelly Furtado, Just Timberlake,Robbie Williams, The Knife, Bruce Springsteen och Sufjan Stevens?

jazzkatt säger: Jag har saknat bra svenskspråkiga album i år. Vilka har du gillat mest och hur bra är Pengabrorsans kommande i sammanhanget?

Markus Larsson säger: Då har du känt samma saknad som jag. The Knife har gjort årets bästa svenska popalbum, tycker jag. Moneybrothers kommande skiva "Pengabrorsan" verkar mycket lovande. Men jag har inte hört alla låtar ännu.

David säger: Hej Markus! Vad tror du om Carolas chanser att vinna?

Markus Larsson säger: La Carola? Hon har säkert goda chanser att få krama en björn i år. Konkurrensen är inte precis mördande.

Fåne säger: Hallåj, jag undrar varför det kallas Rockbjörnen när det inte är riktig rock musik som belönas?

Markus Larsson säger: För att det låter tufft. Och förklara gärna vad riktig rock är. Och om du vill att riktig rock ska premieras - rösta fram den. Det är du som bestämmer vem som vinner.

taproot säger: Tjena Markus,va tycker du om Linkin Park,Slipknot,Skillet??föresten mer ROCK priser,de heter ju trots allt rock björnen

Markus Larsson säger: Det är inte riktigt min grej. Jag lämnade hårdrocken bakom mig på mellanstadiet, förutom AC/DC, Thin Lizzy och Guns N' Roses. Men "Numb/Encore" med Jay-Z och Linkin Park är kanon.

andreas säger: Hejsan varför trro du inte att dom spelat agnes låtar så mycket på radion under året? dom har ju faktist vart helt okej. dom spelar ju alla andras låtar. Kommer Agnes lir stor tror du? Ha dt!

Markus Larsson säger: Agnes senaste skiva var nog inte tillräckligt bra. Agnes har talangen och kapacitetenför att bli en stor svensk artist. Men då måste hon nog byta rådgivare.

Legolaz säger: Finns det ingen dansbandskategori? Borde göra det tycker jag

Markus Larsson säger: Nej, det finns ingen. Rockbjörnen lyssnar inte på dansband. Skoja bara. Dansband passar in i kategorin pop.

ronya säger: hej hur är det att jobba som musikrecensent

hej då puuusss

Markus Larsson säger: Det är världens bästa jobb, om du gillar att bo i en kappsäck. Men det är inte så glamouröst som jag trodde på förhand. Inte på långa vägar.

Kingen säger: Vilket pris skulle du helst se Günther ta hem om han måste vinna nåt av dom?

Markus Larsson säger: Vi har tyvärr ingen kategori som heter "Årets svenska clown".

jazzkatt säger: Vilka är årets bästa soul- respektive retrosoulplattor?

Markus Larsson säger: Soulalbum: Cassie eller Ne-Yo. Retrosoul: Solomon Burkes "Nashville.

davidg säger: Gillar du schlagermusik? lr är du som alla andra o säger att den är kass men sen sitte ro kollar endå?;P

Markus Larsson säger: Jag gillar schlager. Det är ett fantastiskt, bisarrt och häpnadsväckande spektakel. Men det kommer dröja innan vi fårhöra en lika klockren schlagerburgare som Lena Philipssons "Det gör ont". Ett mästerverk.

Johan säger: Hur många gånger har du lyssnat på Ge mig en kaka till kaffe och Idag och imorgon sedan du hyllade dom reservationslöst under melodifestivalen? Grymma krönikor för övrigt, hoppas du får bevaka det nästa år oxå!

Markus Larsson säger: Tusen tack. Det hoppas jag med. De där låtarna brukar smyga sig fram på fester när mina kollegor slänger av sig sin kredd och börjar dansa go-go på borden. Fast Östen med resten är det nog bara jag och Tobias Lindner som gillar på allvar.

- PANDA säger: Har du någon gång hört J-rock? (japansk rock)

Det är jävligt bra :D här är några artister; Miyavi, Dir en grey, D'espairs Ray, Hide, Alice Nine och Kana 3

Markus Larsson säger: Jag är jävligt dåligt uppdaterad på det, måste jag erkänna.

Johan säger: Scissor sisters eller Shakira/Wyclef som årets utländska låt? Kan inte bestämma mig...

Markus Larsson säger: Mycket svårt. Men jag föredrar nog Scissor Sisters lyckliga pianodisco.

joran säger: Tjena! Jag hoppas att In Flames vinner med deras album "Come Clarity". Vad tycker du om den? Har den någon chans?

Markus Larsson säger: In Flames borde ha en bra chans. De är bland de största i sin genre. Själv kan jag inte lyssna på dem. Musiken låter som en rabiessmittad borr.

Richard Borg säger: Årets aj-öron? Basshunter eller?

Markus Larsson säger: Ja, den gör ont i mina öron. Mycket ont.

Johan säger: Vad tror du om My Chemical Romance chanser? Känns som att dom är nära ett rejält genombrott. Och gillar du dom?

Markus Larsson säger: My Chemical Romance borde gå långt. Men som sagt - jag lyssnar inte på hårdrock. Det tar min duktiga kollegor Marcus Grahn och Mattias "Kerry" Kling hand om.

karin säger: Jag antar att du inte slipper undan demos som recensent. Så hur mycket skiljer antalet/dag sig, nu när internetpromotion har tagit fart på riktigt, från när du började? Brukar du dessutom aktivt kolla fler sidor än luger etc, som t e x mindre bands myspace, youtube etc för att hitta riktiga guldkorn?

Markus Larsson säger: Ja, jag får en del demos. Men nuförtiden letar man, precis som du skriver, ofta upp guldkornen själv. Det är en utmärkt utveckling.

burman säger: är det inte jobbigt att slakta alla "gamla" artister??? tycker du verkligen så illa om alla artister som fyllt 40??

Markus Larsson säger: Jag slaktar inte gamla artister bara för att de nått halvvägs till 80. Jag gillar ju Bruce Springsteen, för fan. Han är 57.

stokes säger: vad tror du om Bruce springsteen? kan han vinna?

Markus Larsson säger: Tveksamt. Känns inte riktigt som kidsen går igång på en platta med urgammalt folkröj.

Moderator säger: Då tar vi sista frågan!

Milla säger: Hejsan! Om man bara ska köpa en skiva av alla de som kommit ut i år, vilken ska man då köpa? Vilket är ditt favoritband?

Markus Larsson säger: Utländsk: Nelly Furtados "Loose". Svenskt: The Knifes "Silent shout". Jag har så många favoritband. Dött lopp mellan Regning Sound och Guns N' Roses. Men frågar du mig om en timme kommer jag svara nåt annat. Det var allt. Ta hand om er.

Moderator säger: Stort tack till Markus och till alla som ville chatta!