Adam Tensta: ”Kul att gå med polare på galor”

Rapparen om sitt succéår

Foto: Jimmy Wixtröm
ROCKBJÖRNEN NÄSTA Adam ”Tensta” Taal har på kort tid blivit en av Sveriges populäraste artister. Nu ska han dessutom uppträda på Rockbjörnen.
ROCKBJÖRNEN

Från Tensta till Hovet.

Nu är rapparen Adam Tensta klar för Aftonbladets gala Rockbjörnen.

Och han tar med sig Vincent Pontare på scen.

Vincent Pontare.

Adam ”Tensta” Taal, 24 har precis anlänt till Stockholm efter ett gig i småländska Gislaved.

400 personer stod i publiken och då var det ändå bara en ”dålig helg i januari”, som en av hans bolagskompisar uttrycker det.

– Vi brukar spela tre dagar i veckan, men det kommer att bli ännu mer hektiskt framöver, säger Adam.

Många galor

Det nya året har bara börjat men Adam Tensta är redan långt fram i planeringen. Efter 2007 års braksuccé med singlarna ”They wanna know”, ”My cool” och inte minst det kritikerhyllade albumet ”It’s a Tensta thing” slåss bland annat de årliga musikgalorna om en plats i kalendern.

Tre Grammis-nomineringar, två nomineringar till P3 Guld och så har det just blivit klart att han ska uppträda på Rockbjörnen.

– Det känns helt enkelt konstigt. Jag vet inte om man kan förvänta sig allt det efter första skivan. Men det ska bli kul att gå på alla galor tillsammans med polarna.

Till Rockbjörnen slår också ett annat hett artistnamn från det gångna året följe.

På scen med Pontare

När Adam Tensta den 24 januari intar scenen på Hovet gör han det tillsammans med sångaren Vincent Pontare.

– Jag har personlig kontakt med Vincent och vi tyckte båda att det skulle vara fett att göra något tillsammans. Det är något som ingen förväntar sig, säger han.

FAKTA

Namn: Adam Taal, har tagit artiständelsen Tensta från sin hemort. Ålder: 24. Aktuell med: Albumet ”It’s a Tensta thing” som fick 4+ i Aftonbladet. Uppträder på Rockbjörnen den 24 januari. Familj: Mamma, pappa och sex syskon. Yrke: Hiphopartist. Adam är även en del av bolaget Respect my hustle. Inkomst: 168 900 (taxeringsår 2007).

ARTIKELN HANDLAR OM