Byter schlager mot Rockbjörn

I kväll kan Sonja Aldén vinna

Foto: Björn Lindahl
PÅ SCEN I?kväll kan Sonja Aldén vinna en Rockbjörn – och hon ska även sjunga med The Poodles. Sonja hoppas på tung rock.
ROCKBJÖRNEN

”För att du finns” tog henne raka vägen mot stjärnhimlen och albumet gjorde stor succé.

Men nu byts Melodifestivalen mot Rockbjörnen.

– Jag är grymt äventyrslysten och orädd, det tycker jag är rockigt, säger Sonja Aldén.

Sonja Aldén har precis kommit hem från Egypten och är brun som en pepparkaka. Det hon saknade mest under semestern var bacon.

– Hej, förlåt, nu ska jag vara lite krånglig här. Går det att få en vegetarisk caesarsallad fast med bacon?

2007 har varit ett fantastiskt år för Sonja, efter sjätteplatsen i Melodifestivalen har allt fallit på plats. Hennes låt ”För att du finns” har legat etta på ”Svensktoppen” i rekordlånga 26 veckor och albumet ”För dig” har sålt guld.

Ingen räkmacka

– Jag känner en otrolig stolthet över att det gått så bra. Det har ju inte varit en räkmacka direkt, jag har alltid jobbat hårt och det är oftast min manager, inte jag själv, som säger till mig att vila.

Snart är det dags för 2008 års Melodifestival och Sonja är för en gångs skull inte inblandad över huvud taget. Trots det känner hon ingen saknad.

– Inte ett dugg. Jag har aldrig varit så här ovetande om vad som händer. Men det ska fortfarande bli spännande, jag kommer antagligen få se allt på video i efterhand eftersom jag ofta jobbar på lördagar.

Efter skivsläppet har lovorden flugit runt hennes huvud, tre Grammisnomineringar och chansen till ”Årets kvinnliga artist” på Rockbjörnen.

”Snyggt kvitto”

– Det är jättehäftigt. Jag ser det som ett ovanligt snyggt kvitto på att det som jag har lagt ner mycket tid på har fått ett bra gehör. Min skiva är ju som mitt barn.

Du ska uppträda med The Poodles på Rockbjörnen, vad kan vi förvänta oss?

– Vi har repeterat i veckan. Jag har presenterat en låt som i mitt tycke är en av världens bästa och tyngsta rocklåtar.