”Allt jag behöver är min metal”

Rob Halford väljer bort lyxlivet för en trygg ålderdom

Foto: Dragan Mitrovic
Måttfull "Jag kommer från en familj som fick kämpa hårt för oss när vi växte upp. Livet var rätt tufft. Nu när jag kanske har det ganska bra ställt tänker jag fortfarande så", säger Judas Priests sångare Rob Halford till Aftonbladet.
ROCKBJÖRNEN

NORJE. Decennier som framgångsrik metal-hjälte och vinden på föräldrahemmet fylld av guldskivor.

Men pengar betyder ingenting för Judas Priests frontman Rob Halford.

– Jag behöver inga flashiga saker. Allt jag behöver är min metal, säger sångaren till Aftonbladet.

En lång blankvit limousine står parkerad bland Sweden Rocks presenningtält på backstageområdet.

Men där slutar lyxen.

I en soffa sitter den anspråkslöse sångaren Rob Halford i svarta byxor och enkel t-shirt.

”Inte min livsstil”

– Det här är kläder jag har haft i tre år. Jag har bara en bil och jag använder inga smycken. Jag har en massa guld- och platinumalbum uppe på vinden hemma hos mamma och pappa. Men jag behöver inte det där. Det är inte min livstil, säger Rob Halford.

Pengarna från en över 30 år lång karriär använder han i stället för att säkra livet som gammal. Och till att förgylla livet för dem han bryr sig om.

– Även om jag skulle vilja så kommer jag inte hålla på med musik för alltid. Jag tänker leva länge, bekvämt men inte extravagant. Och jag försöker ge tillbaka så mycket pengar som möjligt till vänner och familjemedlemmar.

Avancerat album

Om tio dagar släpps något som vid första anblicken ser ut som ännu ett välgörenhetsprojekt – Judas Priest nya alster ”Nostradamus”. Ett avancerat konceptalbum i form av en dubbelskiva. Det i en tid som allt mer handlar om låtar. Helst gratis nedladdade och snabbt konsumerade.

Men att det skulle bli en ambitiös dubbelskiva var inte planerat.

– Den enda plan som fanns var att vi skulle göra Nostradamus liv, i kronologisk ordning. Så vi skrev och skrev och skrev. En dag tittade vi på räkneverket och det visade 85 minuter! Och då hade vi fortfarande en massa kvar att göra.

FAKTA

/ROB HALFORD

Namn: Rob Halford.

Ålder: 56 år.

Yrke: Legendarisk metal-sångare.

Bor: Phoenix, Arizona.

Aktuell: Med Judas Priests Sverigebesök i går och bandets kommande konceptdubbel ”Nostradamus” som släpps den 16 juni.

Rob om ...

... sin nya scenkostym i metall

– Den är lite som en metallversion av Gandalf. Jag sa till alla i bandet: ”Snälla, säg att jag inte ser ut som Spinal Tap”. Då svarade de: ”Nej då, du är The Metal God, du kan göra det här”. Priest är berömt för sin show – vi älskar sånt. Jag byter scenkläder tolv gånger under den här turnén.