Robyn öppnar för Madonna

”Jag antar att hon lyssnat på mig och gillat det”

ROCKBJÖRNEN

Framgångssagan Robyn, 29, bara fortsätter.

Hon har just erövrat USA när hon nu återvänder för en turné i Europa – tillsammans med en av världens största stjärnor, Madonna.

– Det blir en cirkus, säger hon.

1995 släppte Robin ”Robyn” Carlsson debutsingeln ”You’ve got that something”. 13 år senare ska hon på turné med Madonna.

– Ja, roligt va! Vi har aldrig träffats, men jag antar att hon har lyssnat på mig och gillat det, säger Robyn till Aftonbladet.

Det är under Europaturnén Sticky & Sweet som Robyn ska följa med som enda förband.

”Hon bestämmer”

Själv har Robyn aldrig ens pratat med världsstjärnan.

– Nej, det var hennes management som frågade mitt. Men det är nog Madonna som bestämmer.

Robyn har varit ett fan av Madonna sedan barnsben, men ser även turnén som en fantastisk marknadsföringsmöjlighet.

– Det kommer att vara enorm uppmärksamhet i all media och det är redan en miljon biljetter sålda.

För ett tag sedan citerades Robyn i en amerikansk intervju där hon dissade just ett samarbete med Madonna. Nu förklarar hon hur det verkligen gick till.

Ingen diss

– Det var helt taget ur sin kontext. De frågade om jag ville jobba med Madonna eller någon annan kändis, och då svarade jag att ”jag jobbar inte med kändisar, utan med andra musiker”. Då skrev de att jag dissade Madonna.

Men Madonna verkar inte ha tagit illa vid sig eftersom hon har bjudit in det svenska stjärnskottet.

Och Robyn ser med spänning fram emot turnén.

– Vi kommer säkert vara en massa flygplan och hundratals människor som flyger runt – och jag och mitt band är en liten del av den cirkusen. Jag har aldrig gjort något liknande och jag vet inte ens om jag kommer att få träffa Madonna.

FAKTA

Robyn om ”dissen”:

Jag menade bara att många av de samarbeten som Madonna har gjort på sista tiden har känts som ett strategiskt sätt att kopplas ihop med coola människor. Och det vill inte jag göra med henne, utan det ska i så fall handla om ett givande samarbete. Men det var en jättehypotetisk fråga och de fick ett flummigt svar som de feltolkade.