VIP-armband säljs på svarta marknaden

Roskildefestivalen förlorar halv miljon

ROCKBJÖRNEN

Festivalarmband för en halv miljon har stulits från Roskildefestivalen. Nu säljs VIP-passen på svarta marknaden i bland annat Köpenhamn, uppger danska tidningen ibyen.dk.

När festivalarmbanden stals är oklart, men troligtvis försvann de under transport till Roskildefestivalen. Det har inte varit något inbrott på huvudkontoret, skriver ibyen.dk.

Stölden upptäcktes när en av festivalens serviceföreningar fått tips om att medarbetares armband blivit sålda i bland annat Köpenhamn. Ansvariga för festivalen gjorde då en inventering och märkte att 300 stycken var borta.

Flera tusen kronor styck

Mitt- och Västsjällands polis har samarbetat med Köpenhamns poliskår för att försöka spåra ursprungskällan, men utan resultat. Det ryktas om att armband har sålts för flera tusen kronor styck eftersom de ger tillgång till attraktiva områden på festivalen som allmänheten annars inte har tillträde till.

Kommer bli utkastade

Polisen varnar nu kraftigt för att köpa band som säljare erbjuder folk på gatan. Alla pass är numrerade och kommer att kontrolleras på festivalen. Personer som har ”svarta band” kommer att bli utkastade och riskerar att bli anmälda för häleri.

Roskildefestivalen beräknar att värdet på passen uppgår till cirka en halv miljon danska kronor.