Whitney Houston sågad i Stavanger

Houston, vi har ett problem Publiken var det enda som hindrade Whitneys Stavangerkonsert att totalhaverera, skriver VG:s recensent.
ROCKBJÖRNEN

De norska fansen älskade Whitneys konsert i går kväll.

Men recensenten från Verdens gang hade en helt annan upplevelse.

– Vi var 13000 som stod runt en döende artists sjuksäng i Stavanger i går kväll, skriver han.

Utbuad i Danmark, men hyllad av fansen i Norge. Det är oklart vad den svenska publiken kan vänta sig av Whitney Houstons Sverigespelning på tisdag.

Men enligt Morten Ståle Nilsen, recensent på Norges största dagstidning Verdens gang, är det katastrofläge. Han hade nämligen vässat sågen ordentligt när han skrev ner stjärnans konsert i går kväll.

Han skriver bland annat att ”1980-talets främsta kvinnliga artist är fullständigt försvunnen” och att Whitney ”knappt kan prata, än mindre sjunga”.

Även Whitneys utseende får en släng av sleven. "Hon ser 15 år äldre ut än vad hon är”, skriver recensenten som även liknar hennes uppenbarelse med den onda mamman i filmen ”Precious”.

Mest av allt verkar han ledsen för Houstons skull.

– En av pophistoriens största vokalister, musikaliskt som mänskligt förudmjukas offentligt, kväll efter kväll efter kväll, skriver han.

Avslutningsvis ger han Stavangerpublikens entusiasm lovord för att vara det enda som hindrar showen från att totalhaverera.