”Hon gav järnet”

Men gamla röstövningarna fungerar inte

Whitney Houston i kväll. Foto: Jerker Ivarsson
ROCKBJÖRNEN

Hennes turné är förföljd av sågningar och burop.

Men i Stockholm såg Aftonbladets recensent Håkan Steen en stjärna som gav allt och fick publiken med sig.

Men inte rösten.

– Hon var väldigt samlad. Hon ville så otroligt mycket och hon hade verkligen publiken med sig. Det kändes som om hon ville bevisa något i kväll efter de tidigare konserterna, säger Håkan Steen efter kvällen i Globen.

När Whitney Houston gått av scen efter drygt en och en halv timmes konsert är Steen positivt överraskad.

– Det var mycket bättre än jag trodde att det skulle vara. Jag kände inte igen mig i recensionerna från Köpenhamn och Stavanger, säger han.

Whitney röst var långt ifrån glansdagarna, men inte i alla låtar.

– Jag tyckte att ”My love is your love” fungerade ganska bra. Där fungerade hennes wailande sångstil. De vuxna r'n'b-låtarna från den senaste skivan var också bra överlag. Sedan blir det värre när hon ska göra ”I will always love you”. Då blir det problem. Hon har många låtar i sin katalog som är rena röstövningar, som ”I wanna dance with sombody” och ”How will I know”. Folk minns ju de låtarna för hur de låter på skiva.

Han tycker också att Houston skötte sig bra på scenen efter omständigheterna.

– Rapporterna från tidigare konserter har sagt att hon varit instabil och verkat förvirrad, men det tyckte inte jag. Hon gav järnet. Hon fick verkligen publiken med sig. De hjälpte till på ett sätt som kändes rörande, säger han.

Läs Håkan Steens recension med betyg i dagens tidning!