Attackeras av galet fan

Slash överfallen – mitt på scenen

Foto: All Over Press
HAde blod runt munnen Mitt under ”Sweet child o’mine” stormar mannen scenen och hoppade på Slash bakifrån. En säkerhetsvakt sliter loss mannen, som ramlar ner över scenkanten.
ROCKBJÖRNEN

LONDON. Mitt under solot tacklades Slash bakifrån.

Ett galet fan stormade scenen och gick till våldsam attack.

Med en hårsmån undgick gitarrhjälten att slitas ner över scenkanten.

Foto: AP
Slash.

Den förra Guns N’ Roses-gitarristen var mitt uppe i ett solo i framkant på scenen ­inför tusentals fans i publiken i Milano. ”Sweet child o’mine” upptog hans fulla uppmärksamhet och Slash, 44, märkte inte att scenen stormades.

Vakt jagar efter

Ett fan som tänkt sig att filma Slashs solo fångade hela händelsen på en filmsekvens som nu sprids på nätet. Snett bakom Slash kommer en man i bar överkropp inrusande och försöker kasta sig över rockstjärnan.

En säkerhetsvakt jagar efter, men kommer inte ikapp förrän mannen är framme vid Slash och greppar tag i honom.

Slash duckar och säkerhetsvakten använder hela sin tyngd för att slita loss mannen, som enligt Sun hade stelnat blod runt munnen.

Gitarren kraschad

Tillsammans tumlar de ner över scenkanten. En chockad Slash tvingas ner på knä och backar sen undan från scenkanten. Gitarrhjälten konstaterar att han är oskadd, men det går inte att säga om hans specialtillverkade 12 000-kronorsgibson. Gitarrens hals knäcktes i den kraftfulla attacken.

FAKTA

Fler kändisattacker:

2006: The Babyshambles frontfigur Pete Doherty slängde en gitarr i huvudet på ett fan och greps av polis under en spelning på Hultsfredsfestivalen.

2007: Justin Timberlake attackerade sina fans när han befann sig i Göteborg 2007. Han spottade på dem och enligt flera vittnen skrek stjärnan ”Go fuck yourself” till fansen.

2009: Laila Bagge attackerades av en aggressiv man ute i stadsvimlet i Stockholm i samband med att hon deltog i ”Let's dance”.

ARTIKELN HANDLAR OM