Arvika och Gatufesten erbjuder biljetter

ROCKBJÖRNEN

Det är osäkert om de som köpt biljett till Hultsfred någonsin kommer få pengar tillbaka från den konkursdrabbade festivalen.

För de som inte vill vänta erbjuder nu flera andra festivaler alternativ.

Sundsvalls gatufestival ger alla besökare med Hultsfredsbiljett 300 kronor i rabatt på sina egna biljetter.

– Det här är mer med hjärtat än plånboken, säger festivalens vd Göran Melin.

Håkan Durmér.

I går meddelade Rockparty som står bakom Hulstfredsfestivalen att man kastar in handduken. Årets festival som skulle ha blivit den tjugofemte läggs ned. Bara 5 000 sålda biljetter räckte inte för att festivalen skulle gå runt.

I nuläget är det oklart om biljettköparna kommer kunna få tillbaka sina pengar. Först måste bolaget bakom festivalen ansöka om konkurs och under tiden är alla tillgångar låsta.

Därför kliver nu flera festivalarrangörer in. Rockweekend i Söderhamn som går av stapeln 8-10 augusti erbjuder Hultsfredsbesökarna ett festivalpass med endast serviceavgift som kostnad. Att campa på området kostar däremot exta.

Sundsvalls Gatufest arrangeras samma helg som Hultsfredsfestivalen och därför erbjuder man nu alla med Hultsfredsbiljetter 300 kronor i rabatt på sina egna biljetter, som vanligtvis kostar 700 kronor.

– Vi ska fatta det formella beslutet nu men vi som jobbar med det här bestämde det redan i går kväll, säger festivalens vd Göran Melin.

”Sorg i hjärtat”

Göran Melin har varit leverantör till Hultsfred och har jobbat med festivaler i 20 år. För honom kom beskedet om festivalens nedläggning som ett hårt slag.

– Jag har sorg i hjärtat. Jag lider verkligen med dem. De är ett fantastiskt gäng som jobbar med en fantastisk festival, säger han.

Göran Melin tror att det är helt utsiktslöst att de med Hultsfredsbiljetter skulle få tillbaka sina pengar eftersom bolaget gått i konkurs. Han tror också att det blir svårt för Hultsfred att resa sig igen.

– Inte i den här formen i alla fall. Nischade musikfestivaler kommer överhuvudtaget få det svårare i framtiden, säger han.

Plåster på såren

När Nöjesbladet ringer Rockpartys presschef Håkan Durmér blir han överraskad av Gatufestens erbjudande.

– Jasså, det är inget vi hört. Men det låter generöst, säger han.

Han säger att det fortfarande kommer att ta tid innan man vet hur, eller om, de med biljetter kommer få tillbaka sina pengar. Under tiden hoppas Rockparty kunna erbjuda biljettköparna lite plåster på såren. Vad det skulle vara är ännu hemligt.

”En chock”

Hos arrangörerna för Arvikafestivalen kom beslutet om nedläggningen som en chock, meddelas i ett pressmeddelande. De erbjuder nu alla som har köpt en biljett till Hultsfred att köpa en biljett till sin egen festival för 500 kronor. Men antalet biljetter kommer att vara begränsat på grund av campingarnas ej obegränsade kapacitet.

Arvikafestivalen köper dock inga Hultsfredbiljetter och arrangörerna påpekar att det är viktigt för personer med en biljett att spara dessa om en eventuell utdelning i konkursboet skulle bli av.

ARTIKELN HANDLAR OM