Artister: Det är skittråkigt

1 av 5
ROCKBJÖRNEN

Så tycker de svenska artiststjärnorna om att Hultsfred går i graven.

Patrik Arve, 44, Stockholm, sångare i Teddybears som skulle spela på årets festival.

– Det är jättetråkigt. Jag vet inte vad det beror på men man tycker ju att de borde haft det på känn. Jättemånga drabbas av det här. Och det blir tråkigt för stan, biljettköpare, de missar massa jobbtillfällen, alla ungdomar som plockar pantburkar och de som säljer korv, det är sjukt många som blir drabbade. Besökarna borde väl få pengarna tillbaka.

Timo Räisänen, 30, Göteborg. Skulle ha uppträtt.

– Det känns jävligt tråkigt för dem som har köpt biljetter, vilken jävla situation. Jag hoppas inte att jag som artist kommer att få några pengar. Det känns helt orimligt att de ska betala oss artister som inte ens spelar, de vet ju inte om publiken får tillbaka sina pengar.

Petter Alexis Askergren, 36, Stockholm. Skulle ha uppträtt.

– Det som var viktigt med Hultsfred, framför allt förr i tiden, var att det var en väldigt betydande debutantscen. Många artister har gjort sina kanske mest minnesvärda spelningar där, spelningar som sparkade i gång deras karriärer.

Jason ”Timbuktu” Diakité, 35, Malmö.

– För mig är det oerhört sorgligt att de lägger ned. Det var en institution i vårt land. Jag lärde mig att spela på stora scener på Hultsfred. Första gången var det för 300 pers i ett tält som tog 5 000. Sist jag spelade där var det fullsatt på den största scenen.

Christian Olsson, 33, sångare i Fibes Oh Fibes, Göteborg. Skulle ha uppträtt.

– Hultsfred är en legendarisk festival i sig så det känns ju skitråkigt. Jag tänker inte så mycket på vårt gig i första hand utan på att det inte blir något mer Hultsfred som är en så stor del av festivalsommaren.

ARTIKELN HANDLAR OM