Arrangör hotar sajt med polis

Biljett-skandal skakar Roxettes comeback

1 av 2 | Foto: Foto: SCANPIX
Biljettkarusellen runt Roxette fortsätter.
ROCKBJÖRNEN

Biljettbråket om Roxettes konsert i Halmstad trappas upp.

Live Nation anklagar Biljett Nu för bedrägeri och tänker lämna in en polisanmälan.

– Det tragiska i hela den här affären är publiken blir ohyggligt lurade, säger Thomas Johansson, styrelseordförande på Live Nation.

Den 14 augusti skulle Roxette spela i Anderstorp. Biljett Nu sålde biljetterna till konserten, men i fredags ställde arrangören The Race Legends in på grund av ekonomiska problem.

Då tog Live Nation över arrangemanget och ersatte fansen med en spelning samma kväll i Halmstad. Till den konserten säljs biljetterna nu via Ticnet.

Men Biljett Nu fortsätter att sälja biljetter – trots att avtalet med The Race Legends avslutats.

Ogiltiga biljetter

– Live Nation har tagit över arrangörskapet och vi anser att gör man det så tar man också över åtaganden. I det här fallet att ge den som säljer biljetter fortsatt rätt att göra det, säger Magnus Nilsson, marknadschef på Biljett Nu.

De 9 000 som köpte biljett innan avtalet bröts kommer att släppas in. Men alla biljetter som sålts på Biljett Nu sedan i fredags betraktas som ogiltiga.

– De biljetter de säljer nu gäller inte till konserten. Det är ett bedrägligt beteende, säger Thomas Johansson, styrelseordförande på Live Nation.

– Vi kommer att lämna en anmälan till Konsumentverket, Marknadsdomstolen och polisen, säger han.

Ersättningskyldiga

Enligt Konsumentverket riskerar Biljett Nu att bli ersättningsskyldiga för biljetterna de sålt.

– Så länge de inte har löst den tvisten emellan sig så bör man informera konsumenten som köper biljetten om att den kan vara ogilig, säger Marek Andersson, jurist på Konsumetverket.

Men Biljett Nu anser att Live Nations information är falsk och har nu kopplat in en jurist.

– Live Nation med sina stora muskler kör över oss totalt för att tjäna några extra kronor och vi får göra vad vi kan för att försvara oss, säger Magnus Nilsson.