Hon är nästan som en riktig rockstjärna

till Juliette Lewis

Trovärdigt Juliette Lewis är så trovärdig att man verkligen skulle kunna tro att hon är en rockstjärna. På riktigt, alltså.
ROCKBJÖRNEN

ARVIKA. Fjolårets ”Terra incognita” sågades massivt i Sverige, men är det mest gedigna hon har gjort. Mer dynamiskt, mångfärgat och uppriktigt, med bandet The Licks ersatt av The New Romantiques, pyntat med The Mars Volta-geniet Omar Rodríguez-López gitarrgirlanger.

Som frontkvinna är hon fullständig.

Stjärnskådis

Hon ger en stjärnskådis trygga löfte: hennes rolltolkning är så genomtänkt, innerlig och ambitiös att ingen behöver tvivla. Karaktären är excentrisk, med blått hår och Michael Jackson-guldig blus. Bandet är lugnt defensivt, lämnar stjärnan vild vid scenkanten.

Underhållande

Hon är så trovärdig att man verkligen skulle kunna tro att hon är en rockstjärna. På riktigt, alltså. Låtarna är oftast mediokra, men hon rör sig med Mick Jaggers och Iggy Pops ljuvligaste poser. Hon metalheadbangar, hon vevar sig frustrerat genom sunkpubigt bluesiga ”Hard lovin’ woman”, hon improviserar fram den psykedeliska varningsvisan ”Beware of the donuts”.

Vettig rockmusik hörs sällan, men det är hela tiden underhållande.

FAKTA

Juliette Lewis

Konsert på Arvikafestivalen. Bäst: Hon är en första gradens rockstjärna... Sämst: ...utan motsvarande rock.

ARTIKELN HANDLAR OM