Comebacken blev ett krig

Per Gessle i storbråk med biljettförsäljaren – hotas av stämning

anklagas för förtal Bråket om biljetterna till Roxettes spelning i Halmstad blir allt mer infekterat. Per Gessle kallar Biljett Nu för kriminella – och anklagas nu för förtal. Foto: SCANPIX
ROCKBJÖRNEN

Härvan kring Roxettes konsert i Halmstad den 14 augusti bara växer. Sedan spelningen flyttades från Anderstorp, där den var tänkt att hållas från början, har Live Nation anklagat Biljett Nu för att bedriva obehörig försäljning.

Men Biljett Nu har fortsatt att erbjuda biljetter till Halmstadskonserten – trots att den nya arrangören säger att de inte är giltiga.

Gjort anmälan

Och Live Nation har nu anmält bolaget både till polisen och marknadsdomstolen.

– Biljett Nu:s affärsidé är att köpa upp biljetter och sälja dem för en-två-tre-fyra- fem-sex-sju-åtta-nio-tio gånger ursprungspriset. De är bedragare, så enkelt är det, säger styrelseordföranden Tomas Johansson.

– Jag tycker att man ska göra som man gjort i Danmark och Belgien, man ska lagstifta mot det, fortsätter han.

Varnade fansen

Hittills har huvudpersonerna själva valt att intekommentera bråket offentligt. Men i går gick Per Gessle, 51, ut i Hallandsposten och varnade fansen för Biljett Nu.

– De blev ertappade med att ha förfalskat AC/DC-biljetter härom året och åkte också fast för det, sa han bland annat.

Uttalandet upprörde Magnus Nilsson på Biljett Nu. Han tycker fortfarande att de har rätt att sälja biljetter till konserten.

– Vi har, via vår jurist, här på förmiddagen kontaktat dem och kommer att stämma dem för förtal. De har ingen aning om vad de pratar om. Inget av det Per Gessle säger stämmer, säger han.

”Är fruktansvärt”

När Nöjesbladet konfronterar Per Gessle med Biljett Nu:s stämningshot svarar han:

– All information kring AC/DC-giget som jag har gett media har jag fått från olika håll, bland annat LiveNation. Skulle denna info vara felaktig så ber jag självklart om ursäkt. Det som är bra med allt detta är att sådana här saker kommer fram i ljuset tack vare uppmärksamheten i media. Det är fruktansvärt att ett fan från till exempel Ryssland eller Argentina sparar ihop och köper en biljett på nätet, åker hela vägen till Sverige och inte blir insläppt på grund av att biljetten är falsk.

Hallandspolisen hade i går kväll fått in fleraanmälningar rörande Roxette-spelningen.

Enligt Konsumentverket riskerar Biljett Nu att bli ersättningsskyldiga för biljetterna de sålt.

De senaste årens stora biljettkaos

15 oktober 2008

Nöjesbladet berättar att försäljare av andrahandsbiljetter utnyttjar den snabba åtgången av AC/DC-biljetter –- och kräver flera tusen kronor för en biljett som från början kostade kring 500 kronor.

20 oktober 2008

Nöjesbladet skriver om misstänkt biljettfusk med Metallica-biljetter. Enligt vittnesuppgifter förhandlar svarta börsen-aktörer med biljettombud.

21 oktober 2008

Nöjesbladet lyckas hos en icke auktoriserad försäljare beställa 800 biljetter för nästan två miljoner kronor till Metallicas konserter på Globen - som är slutsålda. Ticnet och ATG säger i Nöjesbladet att de ska utredda det påstådda biljettfusket.

20 januari 2009

Nöjesbladet berättar att inga ATG-ombud får sälja biljetter till Oasis Sverigespelningar, som följd av Nöjesbladets avslöjande om biljettfusket kring Metallicas konserter.

21 januari 2009

Inför Bruce Springsteens Stockholmsspelning meddelar Live Nation att de byter samarbetspartner från Ticnet till Eventim för att göra det svårare för biljetthajarna.

25 januari 2009

Nöjesbladet berättar att svarta Bruce Springsteen-biljetter säljs för flera tusentals kronor på nätet – en dag innan de släpps officiellt.

26 januari 2009

Kaos utbryter vid försäljningen av Bruce Springsteen- biljetter, på grund av tekniska problem på Eventims sajt. Släppet skjuts upp.

10 juli 2010

Efter att Roxettes konsert i Anderstorp den 14 augusti ställts in kan Nöjesbladet berätta att gruppen själva bjuder alla som köpt biljett på en nyarrangerad spelning i Halmstad samma datum.

14 juli 2010

I ett pressmeddelande anklagar Live Nation Biljett Nu, som skötte försäljningen till Anderstorpskonserten, för att sälja biljetter till den nya Halmstadskonserten utan behörighet. Enbart Ticnet ska ha rätt till det. Biljett Nu säger till Nöjesbladet att Live Nation far med osanning och att detta kommer att leda till en tvist.

15 juli 2010

Oroliga Roxettefans berättar i Nöjesbladet att de köpt biljetter av Biljett Nu - som garanterat dem inträde på Halmstadsspelningen. Live Nation anklagar Biljett Nu för bedrägeri och säger att de ska lämna in en polisanmälan.