”Vi ångrar inte Depeche Mode”

Arvikafestivalen: Vi tror på 2011

Foto: Foto: EVA KORINKOVA/AP
HEMLIGT PRIS Arvikafestivalens marknadschef Emma Finnkvist vill inte berätta hur mycket bokningen av Depeche Mode kostade.
ROCKBJÖRNEN

Depeche Mode dödade inte ekonomin.

Det uppger krisdrabbade Arvikafestivalen som fortsätter försöken att få ordning på pengakrisen.

– Vi tror jättemycket på nästa år, säger Emma Finnkvist, festivalens marknadschef.

”Beslut nästa år”

Arvikafestivalen befinner sig i en ekonomisk kris. Ännu har ingen konkursansökan lämnats in, men i onsdags meddelade arrangörerna att de inte kommer att kunna betala alla årets artister.

Nu uppger dessutom festivalens sponsor, Westra Wermlands Sparbank, att de inte kan garantera fortsatt stöd.

– Vi tar ett nytt beslut per år. Innan vi kan ta ställning för om vi ska vara sponsorer 2011 så får vi se om det finns en festival och hur konceptet i så fall ser ut, säger vd:n Håkan Nordblad.

– Vi jobbar stenhårt med ekonomin och hoppas såklart att vi ska komma fram till en lösning. Vi har en stor tro på nästa år, säger Emma Finnkvist, festivalens marknadschef.

”Vi är supernöjda”

Hon stöter i från sig ryktet att det skulle vara bokningen av synthjättarna Depeche Mode 2009 som sänkt festivalens ekonomi.

– Vi är fortfarande supernöjda med Depeche och ångrar absolut inte den bokningen. Det är jättesvårt att säga att ”den här grejen var det som gjorde det”. Det finns alltid spekulationer, bokar vi inte en för stor artist så bokar vi en för liten artist, säger hon.

Hur saftigt var Depeche Modes gage?

– Vi går inte ut med några detaljsiffror.