Peace & Love går med vinst

ROCKBJÖRNEN

Det har varit en svart sommar för flera popfestivaler. Men här kommer en ljusglimt.

– Vi kommer att gå med vinst, säger Ronny Mattsson, pressansvarig på Peace and Love-festivalen.

Foto: Gustav Mårtensson
Lönsam Enligt uppgift kostade Jay-Z åtta miljoner att boka. Men han tycks ha varit värd det – Peace and Love går plus.

Hultsfred gick i graven. Arvika går på knäna. Och trots att Peace and Love-festivalen i Borlänge sålde slut på sina 42 000 biljetter tidigare i juli har det förekommit tidningsuppgifter om att även den festivalen riskerade att gå med förlust. Detta med anledning av att deras artister kostat för mycket – enligt uppgift ska bara rapparen Jay-Z ha kostat runt åtta miljoner kronor att boka.

Omsatte 70 miljoner

Presstalesmannen Ronny Mattsson vill inte kommentera artisternas gager, men säger att årets kalkyler för festivalen pekar uppåt.

– Vi kommer att gå med vinst. Exakt hur mycket är för tidigt att säga, vi omsatte 70 miljoner och det tar tid att räkna ihop allt. Men vår ekonomiansvarige säger att det ser bra ut, säger han.

Hur känns det att ni lyckades bryta årets dystra festivaltrend?

– Det känns naturligtvis jätteskönt. Vi känner med våra kollegor på andra festivaler som har haft det svårt i år. Det är en oerhört tuff bransch. Nu gäller det att inte slappna av, för gör man det får man svårt att överleva.

”Kan felbedöma”

Ni sålde slut på alla 42 000 biljetter – ändå låter det som att ni länge inte visste ifall ni skulle gå plus?

– Massa saker kan hända. Man kan göra felbedömningar inom något område, saker kan gå sönder eller bli stulna. Vi tar oerhört allvarligt på säkerheten, om vi behöver sätta in extra åtgärder gör vi det, oavsett pris.