Dagens namn: Helga, Olga
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Hon ska tämja Rockbjörnen

Linda Sundblad leder årets stora musikfest: Det blir lite tjo och tjim

Björnkram Linda Sundblad känner sig taggad inför utmaningen att leda Rockbjörnen-festen den 1 september. ”Jag är orädd och vågar göra bort mig. Jag ska skoja, bjuda till och släppa loss”, säger hon.   Björnkram Linda Sundblad känner sig taggad inför utmaningen att leda Rockbjörnen-festen den 1 september. ”Jag är orädd och vågar göra bort mig. Jag ska skoja, bjuda till och släppa loss”, säger hon. Foto: Henric Lindsten

Den 1 september smäller det.

Då leder Linda Sundblad Rockbjörnens storslagna prisfest.

– Jag ska skoja, bjuda på mig själv och släppa loss, säger sångerskan.

2001 prisades hon för Årets grupp med Lambretta. 2007 nominerades hon som Årets nykomling och Årets kvinnliga artist. I år leder Linda Sundblad, 29, Rockbjörnens prisutdelning.

– Jag är otroligt smickrad att ni tycker att jag har den musikpondus som krävs, säger sångerskan.

Den 1 september lovar hon att förgylla den storslagna prisfesten med skratt, tårar och spex.

– Det som är coolt med Rockbjörnen är att den är både kommersiell och kreddig. Det kan vara både ”Idol”-deltagare och hårdare rockband som inte får chansen att komma fram annars. Man utesluter inte någon, det tycker jag är grymt, säger hon.

Folkets röst viktig

Linda tycker också att det är toppen med ett musikpris där svenska folket bestämmer.

– Att våga lyssna på folkets röster är viktigt. Det finns så många andra tävlingar där det är juryn som bestämmer. Det är ett kvitto på att man har en trogen publik.

Rockbjörnens nya fokus på livemusik tycker Linda Sundblad är helt rätt.

– Det är live man verkligen får se artistens styrka eller svaghet, om det är bra eller dåligt. Alla kan låta bra på en skiva, men det är live som det gäller.

Som konferencier på Rockbjörnen har Lindas Sundblad mycket att leva upp till. Tidigare år har bland andra Per Sinding Larsen och Alexander Skarsgård axlat rollen. Radarparet Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har också lett prisutdelningen.

– Hjälp! De är ju experter på att vara roliga. Men jag kan ju bara göra det på mitt sätt. Jag ser ut så här, jag låter så här och har en hjärna som tänker som den gör. Jag kommer köra mycket på spontanitet, säger Linda Sundblad.

”Jag är orädd”

Själv har hon många egenskaper som bäddar för succé.

– Jag är orädd och vågar göra bort mig. Jag ska skoja, bjuda till och släppa loss. Jag ser mig som den som gör att hela showen drivs framåt. Det blir lite tjo och tjim!

    Vilka artister tycker du har varit bäst? – gå in och rösta på Rockbjornen.se


Håll koll! Viktiga Rockbjörnen-datum

  15 augusti: Nomineringsfasen stängs, rösterna räknas.   17 augusti: Röstningens finalfas startar.   25 augusti: Röstningen stänger.   1 september: Rockbjörnen-fest

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Här busar Linda Sundblad och Rockbjörnen

”Kommer drömma om att bli jagad av björnen i natt”

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet