”Det var riktigt jävligt”

ROCKBJÖRNEN

Hammerfall åt ris i Tyskland.

Det skulle de inte ha gjort.

– Varje gång jag ­rörde mig kom ­kramperna, säger Oscar Dronjak, 38.

Foto: Anders Deros
Dronjak och Cans.

När svenska power­metallarna i Hammerfall äntrar scenen i eftermiddag är det med tindrande ögon. Bandet kommer att vara fans i första hand – ­artister i andra.

– Det är helt sjukt vad den här festivalen är bra. Vi har influerats av i stort sett alla banden: Maiden, Mötley, Alice, till och med Slayer. Men Stooges bryr jag mig inte om, där blir det en andningspaus där man kan gå och käka eller nåt, säger bandets gitarrist ­ Oscar Dronjak.

”Riktigt jävligt”

Han kommer antagligen att be en bön innan han stoppar i sig maten. Tidigare i somras insjuknade flera av medlemmarna i Hammerfall mystiskt och drabbades av svåra magsmärtor.

– Det kändes som att någon stoppade in en hand i magen och vred om tarmarna. Det var riktigt jävligt faktiskt, det var nära att vi måste ställa in. Fyra av oss blev sjuka, och Jocke (Joacim Cans, sång) påstod att han aldrig hade mått så dåligt i hela sitt liv.

Riset var boven

Vad hade ni ätit?

– Vi vet inte exakt men boven i dramat kan ha ­varit ris vi åt på en festival i Tyskland. Det var 30 grader varmt, och det är inte lätt att hålla maten okej då, säger Oscar Dronjak.