Här festar de efter showen

Foto: Roger Schederin
Tar ett par öl Sent i natt varvade basisten Steve Harris och gitarristen Janick Gers ner efter konserten med öl på en irländsk pub i centrala Stockholm. Här tillsammans med Nöjesbladets fotograf Roger Schederin.
ROCKBJÖRNEN

Sent i natt varvade Iron Maiden ner med öl på en irländsk pub efter spelningen på Sonisphere-festivalen.

Och hyllade de trogna svenska fansen som trotsade hällregnet.

– De svenska fansen är speciella, det såg vi i kväll, säger Steve Harris.  

Foto: Roger Schederin
”Den är fantastisk” Steve Harris hyllar Nöjesbladets hårdrocksbilaga.

Sent i natt träffade Nöjesbladet basisten Steve Harris, 54, och gitarristen Janick Gers, 53, på den irländska puben The Dubliner i Stockholm.

Båda försökte varva ner efter spelningen på Sonisphere-festivalen.

– Vi ska bara ta ett par öl för att komma ner i varv. Det är svårt efter en show, man är fortfarande hög på adrenalin, säger Janick Gers.

De var imponerade av de svenska fansen som stod ut i ösregnet.

– Vi är nöjda med spelningen. Synd bara att det regnade. Men det slutade ju när vi gick på. Och när vi gick av började det regna igen. Ungarna här var fantastiska, hade det varit jag som stod där ute så hade jag gått hem, säger Janick Gers.

Bruce syntes inte till

Sångaren Bruce Dickinson, 52, som fyllde år i går syntes inte till.

– Jag har inte sett honom, alla åkte tillbaka till hotellet efter spelningen. Och jag och Steve drog hit sen. Jag såg inte till Bruce. Jag tror han gick och lade sig, säger Janick Gers.

När någon i bandet fyller år på speldagar brukar Iron Maiden överraska födelsedagsbarnet på något sett på scenen. Men på spelningen i går fick Bruce Dickinson klara sig utan hyllningar från resten av bandet.

Gör det för publiken

– Det var vått på scenen, och sen är det här en festival, det är inte vårt gig, utan vi gör det här för publiken, förklarar Janick Gers.

Båda passade dessutom på att hylla Nöjesbladets speciella hårdrocks­bilaga som följde med Stockholmsupplagan av Aftonbladet i går. Janick Gers var speciellt imponerad av bandets maskot Eddie på första sidan.

– Det ser fantastiskt ut. Och den där jäveln spöade upp mig på scenen. Han slog skiten ur mig, jag försökte slå honom i ansiktet men jag hittade inte hans huvud. Han var för lång för mig, säger han om maskoten som dessutom dök upp i jätte­version på scenen ­under spelningen i går.

Även Steve Harris var ­imponerad av bilagan.

– Den är fantastisk!

Han passade också på att ge de trogna fansen ännu en hyllning.

– Publiken var otrolig, de var helt genomblöta men stannade ändå kvar. De svenska fansen är speciell, det såg vi i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM