– Det är skitkul att få en rockbjörn

Robyn vann en jordskredsseger

Foto: Lina Boström Einarsson
Robyn glad över sin Rockbjörn.
ROCKBJÖRNEN

Hon är Sveriges obestridliga pop-drottning.

I kategorin Årets kvinnliga liveartist vann Robyn, 31, en jordskredsseger.

– Det är jätteroligt. Det känns väldigt kul att folk gillar den här skivan så mycket, säger hon till Nöjesbladet.

Robyn kunde inte närvara vid kvällens prisutdelning eftersom hon uppträder på en stor gala i Tyskland. Men hon ville ändå skicka en hälsning till alla som röstat.

– Det är skitkul att få en rockbjörn, eftersom det är ett så folkligt och stort pris. Mer konkret än en grammis, jublar sångerskan när hon får veta att hon har vunnit.

Succésommar

Robyn har hittills i år bland annat hunnit med att släppa en skiva – hyllade ”Body talk pt.1” – turnera i USA med Kelis, uppträda hos David Letterman, spela på svenska festivaler som Peace & Love och Popaganda och uppträda på Rockbjörnens interaktiva live-scen på webben ”Live-löpet”. I september släpps uppföljaren ”Body talk pt. 2” och senare under året ”Body talk pt. 3”.

Nöjesbladets recensent Markus Larsson var ”våldsamt imponerad” efter spelningen på Peace & Love i Borlänge: ”Den kreativa rastlösheten, och den ständiga förmågan att skänka låtarna en hjärtskärande och sorgsen själ, upphör aldrig att förvåna.”

Robyn själv sätter stor vikt vid sina live-framträdanden.

Ja, och det har nästan varit lite sjukt att känna att det blivit bättre och bättre hela tiden. Vi har nu på slutet haft några otroliga spelningar som man nästan inte trott varit sanna, sa Robyn i en intervju med Nöjesbladets Per Bjurman i New York i början av augusti.

FAKTA

Årets kvinnliga liveartist

Robyn

Melissa Horn

Amanda Jenssen

Anna Bergendahl

Agnes

ARTIKELN HANDLAR OM