– Det kan ta lite tid att repa sig

Winnerbäck svårmodig efter turnéslutet – men tackar fansen för Rockbjörnen

Foto: Peter Wixtröm
Rockbjörnen 2008 Lars Winnerbäck vann Rockbjörnar för Årets svenska låt och Årets manliga artist och Ola Salo i "The Ark" vann en Rockbjörn för Årets svenska live-akt.
ROCKBJÖRNEN

Inget Rockbjörnen utan Lasse.

Den folkkära rockpoeten vann pris som årets manliga liveartist.

– Tack! Jag har haft en fantastisk sommar, säger Winnerbäck.

2004 fick han sin första Rockbjörn – som årets bästa manliga artist.

Ett pris han i det närmaste prenumererat på sedan dess, med undantag för 2005 då Darin vann. Det här blir 34-årige Lars Winnerbäcks sjätte Rockbjörn.

Han kunde tyvärr inte närvara vid prisutdelningen men skickade en handskriven hälsning till sina fans.

– Publiken! Tack! Jag saknar er. Det kommer dröja innan vi ses igen. Jag har ingen ny skiva i huvudet, utan känner mig tvärtom väldigt oinspirerad och håglös, vilket också tydligt syns på mig, skriver Winnerbäck.

Svårmodig efter turnén

Under sommaren har han varit ute på stor turné tillsammans med bland andra Melissa Horn och Laleh. ”En av Winnerbäcks starkaste turnéer på evigheter” skrev Nöjesbladets recensent Joacim Persson efter premiären i Linköping i början av juli. Turnén avslutades den 21 augusti i Oslo.

Winnerbäck säger att han nu drabbats av ”höstligt svårmod” och att han därför inte orkar ta emot sitt pris personligen.

– Mitt skägg som annars har en lyster lik nyrivna morötters, liknar mer vattniga holkfjäll på en vissnad kardborre. Det kan bli så efter en turné. Det kan ta lite tid att repa sig. För allas trevnad stannar jag därför hemma, men önskar er alla en rolig Rockbjörnsfest. Tack igen! Allt gott, hälsar Winnerbäck.

Här är brevet i sin helhet:

”Kära läsare av Aftonbladet som röstat på rockbjörnen och valt att klicka på mitt namn. Tack! Jag har haft en fantastisk sommar. Glad över att det kom så mycket folk och tagen av gensvaret. Jag vill tacka alla hundratjugo personer som åkte med, som gör det enkelt att kliva upp scenen och svårt att kliva av. Och publiken! Tack! Jag saknar er. Det kommer dröja innan vi ses igen. Jag har ingen ny skiva i huvudet, utan känner mig tvärtom väldigt oinspirerad och håglös, vilket också tydligt syns på mig. Min annars så spirituella uppsyn har fått ge vika för ett höstligt svårmod. Mitt skägg som annars har en lyster lik nyrivna morötters, liknar mer vattniga holkfjäll på en vissnad kardborre. Det kan bli så efter en turné. Det kan ta lite tid att repa sig. För allas trevnad stannar jag därför hemma, men önskar er alla en rolig Rockbjörnsfest. Tack igen! Allt gott!

Lasse”

ARTIKELN HANDLAR OM