Hela sommaren – en livesuccé

Nöjesbladet recenserade 150 konserter

1 av 7 | Foto: Robin LORENTZ-ALLARD
AC/DC Nöjesbladet fanns på plats, både under rockpremiären i Bulgarien och på Stockholms stadion.
ROCKBJÖRNEN

Det har regnat plus över Sverige denna livesommar.

Drygt 150 konserter har recenserats.

Och Nöjesbladets världsunika satsning Live-löpet blev en succé.

Sveriges största musikbevakning, Rockbjörnen Live och Live-löpet.

En unik trio, som gjort att Nöjesbladet kopplat ett stadigt grepp om livemusiken.

Sommaren kickade igång med besked i slutet av maj. När nya Rockbjörnen Live började sjösatte Nöjesbladet även en helt ny Rockbjörnen-sajt och gav ut en 15 sidor fullmatad bilaga om Rockbjörnen, tillsammans med en omfattande guide till sommarens alla livekonserter.

Därefter har Nöjesbladets recensenter gett sig land och rike runt för att ge läsarna den bästa bevakningen av sommarens livekonserter.

Fler än 150 konserter har recenserats runt om i hela Sverige – samt i Bulgarien, Irland och Danmark under sommaren.

Tusentals tittare

Konceptet ”Cover-it-live”, webbverktyget som används för live-rapportering och som ger möjlighet för läsarna att kommentera och ställa frågor direkt till Nöjesbladets utsände på plats på konserten, har under livesommaren tagits till en ny nivå, menar Nöjesbladets webbchef Frida Fager:

– Vi har ökat användningen av ”Cover-it-live” i år. Tusentals läsare har kommenterat under konserterna och det har varit väldigt uppskattat. Den här typen av läsarmedverkan kommer bara att växa i framtiden, säger hon.

Toppbetyg

Den 7 augusti gav Nöjesbladet ut en extra hårdrocksbilaga till alla läsare i Stockholm. 16 sprängfulla sidor om Sonisphere-festivalen i Stockholm. Läsarna gav den topp-betyg: ”Den är så jävla bra. Det bästa jag läst!”, tyckte Henrik Häägg från Falkenberg. Och Pelle Gustafsson från Göteborg skrev: ”Alla kvällstidningar skulle vara så här. Det här är mycket bra!”

Den 17 augusti kickade Aftonbladets världsunika digitala livescen Live-löpet igång.

Sju artister framförde sina låtar i varsin exklusiv konsert i Live-löpet: Mando Diao, Eric Saade, Ola, The Ark, Salem Al Fakir, Robyn och Anna Bergendahl.

Satsningen lockade

39 000 besökare från 63 länder. Allra flest såg konserten med Robyn. 13 000 fans följde hennes framträdande via sina datorer från 42 olika länder världen över.

ARTIKELN HANDLAR OM