Volbeats frontman fruktade hjärtproblem

Ställer in turné: Plågsam smärta som jag inte skulle önska min värsta fiende

Foto: Stefan Mattsson
Volbeat med sångaren Michael Poulsen i spetsen.
ROCKBJÖRNEN

Bröstsmärtor, trötthet och svaghet i vänster sida bålen.

Danska Volbeats sångare Michael Poulsen fruktade hjärtproblem, och ställde in Englandsturnén.

Nu konstaterar en lättad frontman att smärtorna var en nervskada.

De brittiska fansen hade väntat länge på den danska rockkvartetten, som hade sex Englandsspelningar inbokade i december förra året.

Men tji fick de.

Kraftiga smärtor satte stopp för bandets sångare Michael Poulsen. Efter veckor av bröstkorgsont beslutade han att ställa in turnén och checka in hos doktorn.

– Jag började frukta att det kom från hjärtat. Och när det kommer inifrån, då ska du ta det på allvar, säger sångaren i en intervju med danska Ekstrabladet.

Sömnlöshet och en tilltagande energibrist gjorde Poulsen allvarligt oroad. När smärtan på vänster sida av kroppen tilltog började han frukta det värsta, och kontaktade läkare.

Men de första proverna pekade inte mot hjärtproblem. Ändå valde sångaren att inte låta turnén fortgå.

– Eftersom jag fortfarande inte visste var jag stod var vi tvungna att ställa in, säger Poulsen, som istället spenderade den närmsta tiden på diverse laboratorium.

Omfattande prover undersökte bland annat hans hjärtas stresstålighet. Efter tusen och ett test kom domen: nervproblem i ryggen.

Nerven, som påverkat hela Poulsens nervsystem på vänster sida av kroppen - bröst, rygg, nacke och huvud - behandlas nu med både akupunktur och kiropraktik.

Sångaren är lättad över att det inte rörde sig om hjärtproblem. Men smärtan är ändå svår att uthärda.

– Det är en fruktansvärd, mycket plågsam smärta som jag inte skulle önska min värsta fiende, säger sångaren till danska Ekstrabladet.

I slutet av februari har Volbeat en "tillbaka till rötterna"-turné inplanerad i Danmark. Än så länge siktar bandet på att genomföra den.

– Förhoppningsvis ger behandlingen resultat innan dess, säger Michael Poulsen.

ARTIKELN HANDLAR OM