Ola Salo: Kalla mig Lasse Webbhagen!

Succé för The Arks konsert på Livelöpet

Foto: Gustav Mårtensson
The Ark tyckte att ”Livelöpet” både var surrealistiskt och kul.
ROCKBJÖRNEN

Extranummer, spontana hjulningar och tangentbordsallsång.

The Ark trivdes så bra att de inte ville lämna cyberscenen.

– Kalla mig Lasse Webbhagen, säger Ola Salo.

Succén fortsätter för Aftonbladets satsning ”Livelöpet”. Mando Diao har gjort det, Eric Saade likaså. Och i kväll sällade sig The Ark till den exklusiva skaran svenska artister som bjudit på interaktiva livespelningar på aftonbladet.se.

Och de stormtrivdes.

Ola Salo lyckades med konststycket att hjula i den lilla studion och bandet gav en dubbelt så lång konsert som det var tänkt från början.

– Det är alltid nervkittlande med direktsändning, men nu hade man sådan kontakt med tittarna. Det var surrealistiskt och kul, säger Ola Salo efter konserten.

Två extranummer

De öppnade med ”Take a shine to me” från senaste albumet ”In full regalia” och följde upp med ”Superstar” och ”One of us is gonna die young”. ”Livelöpet” erbjuder publiken att skriva kommentarer och låtönskningar, som bandet kan läsa på en skärm. Och tusentals tog chansen.

Inför bombardemanget av önskningar och utrop ändrade bandet i låtordningen och bjöd på två extranummer – ”It takes a fool to remain sane” och ”Calleth you, commeth I”.

– Det var en sådan bra kontakt med publiken. Vi struntade i en låt och ändrade om när vi såg hur många önskningar det var, säger gitarristen Martin Axén.

I ”Aaaaaa”-partiet i slutat av ”Calleth you, commeth I” bjöd publiken till och med på allsång – i tangentbordsform.

Utlopp för spontanitet

– A-tangenten trycktes ner på många ställen i Sveriga. Det måste varit världspremiär för cyberallsång. Kalla mig Lasse Webbhagen! säger Ola Salo.

Sångaren tycker att den direkta publikkontakten var behållningen av ”Livelöpet”.

– Det gav utlopp för att vara spontan. Och när jag sjunger fel på scenen i vanliga fall har jag ingen som rättar mig, men när jag kom av mig nu var det någon som var vänlig nog att sufflera åt mig.