”Idol”-Lars sågar Bagge

Nu släpps debutskivan efter storbråket: Han får alla pengar

ROCKBJÖRNEN

Anders Bagge lovade ”Idol”-Lars en skiva – sedan stoppade han den.

Efter två års kamp släpper nu Lars Eriksson sitt debutalbum.

– Han får alla pengarna för skivan. Det känns inte så jävla roligt, säger Lars Eriksson.

Foto: Peter Wixtröm
Anders Bagge.

Anders Bagge, 43, såg Lars Eriksson, 30, första gången på en ”Idol”-uttagning 2008. Då lovade Bagge att göra en skiva med honom på stället.

Efter ett skandalkantat deltagande i tv-programmet slutade Lars sjua i tävlingen. Bagge höll sitt löfte och under våren 2009 spelades skivan in. Sedan drog bråket igång.

– Det berodde på juridiska diskussioner om pengar och rättigheter, säger Karlskogasonen Lars Eriksson.

Skivan stoppades

Bråket fick skivbolaget att stoppa albumet. Då började Lars att jobba med att få ut rättigheterna till musiken. Ett år efter att skivan stod klar fick han dem.

Med hjälp indiebolaget HGM (High Gear Music) släppte Lars singeln ”Rejekted love”. Sedan drog han. För tusen kronor fick han lift i en husvagn av en kompis kompis till Portugal.

– Jag var trött och utbränd. Vi bara släppte singeln, sedan drog jag utomlands och jobbade som snickare.

”Han får alla pengar”

Efter tre månader kom Lars tillbaka med nya krafter. Han kämpade hårt under hösten 2010 för att ge ut sin platta. Nu är arbetet klart och den 11 februari släpps debutskivan ”Rust & golden dust”.

Men eftersom Anders Bagge finansierade skivan förväntar sig inte Lars att tjäna pengar på den.

– Han får alla pengarna för skivan. Det känns inte så jävla rolig, men det är som det är. Förhoppningsvis når vi en gräns så vi kan tjäna lite pengar också.

Hur känner du inför Anders Bagge i dag?

– Inga kommentarer.

Nöjesbladet har förgäves sökt Anders Bagge för en kommentar.

FAKTA

Lars om "Idol": Inte så jävla roligt

– Låtarna gjorde jag innan ”Idol” och det är låtarna som är centrala. På så sätt har det inte gjort ett piss. Men medialt och kontaktmässigt så har det hjälpt. Jag skulle inte ha en skiva utan dem. Men ”Idol” är som en stor fest där man umgås på andras villkor och det är inte så jävla roligt. Om man visar sin personlighet är det som att svära i kyrkan, man ska bara le svälja och hålla käft då är det succékoncept i ”Idol”.

Namn: Lars Eriksson. Ålder: 30. Bor: Stockholm. Familj: Ja. Aktuell: Debutskivan ”Rust & golden dust” släpps 11 februri.

Bagge om Lars i ”Idol”

”Lars har en intressant personlighet, det känns som att han och jag har hittat varandra jättebra. Och det är då man skapar riktigt bra skivor.”

”Jag kommer att göra en platta med honom. Plockar inte Sony BMG upp honom så ställer jag min studio och mitt kunnande till förfogande.”

”Det vore ett tjänstefel att inte spela in en skiva med honom. Han har ett eget uttryck och en röst som tränger igenom var du än är. Jag har en stor vision för honom och jag vet vilken typ av skiva jag vill spela in med honom.”

Anders Löf

ARTIKELN HANDLAR OM