Rumer sjunger sig genom sin mammas död

Stjärnskottet om den känsloladdade debuten

Rumer gör allt för att komma hit i sommar.
ROCKBJÖRNEN

Rumer har blivit ett hett soulnamn i England.

Hennes första singel ”Slow” har fått många att dela med sig av sina historier.

– Mina fans har mejlat att låten fått dem att kämpa vidare under cancerbehandlingen, säger hon.

Rumer, eller Sarah Joyce som hon egentligen heter, beskriver sin musik som

poetisk och enkel med varma jazz- och soulinfluenser. Hennes första singel ”Slow” är en kärlekssång som handlar om att inte förälska sig för fort eftersom det lätt kan skrämma bort den andre.

Många har kontaktat Rumer och berättat att de känner igen sig i hennes uppväxt. Vid 16-års ålder fick hennes mamma diagnosen bröstcancer och några år senare gick hon bort. Texten till låten ”Healer” handlar om Rumers resa genom sorgarbetet.

”Blir hela igen”

– Många som hör av sig skriver att familjen dör eller splittras och att min musik hjälper dem att bli hela igen. Andra har haft mina låtar som sin bröllopssång, säger hon.

I mars åker Rumer ut på turné i England och efter det blir det Europa som ska få sig en dos av sångerskan.

– Ingenting är bestämt till hundra procent men vi siktar på att komma till Sverige i juni, säger hon.

”Stockholm vackert”

Hur bra koll har du på landet?

– Min bror har varit i Stockholm och berättat att det är en vacker stad. Sedan vet jag att ni har Ikea, god bless you for that!

Rumers debutplatta ”Seasons of my soul” släpps den 23 februari.

FAKTA

Har samarbetat med Burt Bacharach

Namn: Sarah Joyce, artistnamnet ”Rumer”. Ålder: 31. Bor: London. Familj: Pojkvän. Yngst av sju syskon. Mamman dog i bröstcancer 2003, något som hon skrivit låtar om. Gör: Låtskrivare och sångerska. Bakgrund: Född i Pakistan. Uppväxt i Australien och Sydamerika. Under barndomsåren hade familjen ingen tv och de lyssnade knappt på radio. Men det fanns ett starkt musikintresse och de skrev låtar tillsammans. När Burt Bacharach, 82 år, hörde Rumer blev han så lyrisk att han bad henne att komma hem till honom i Kalifornien. De har gjort flera låtar tillsammans som finns på hennes kommande album. Aktuell: Med debutplattan ”Seasons of my soul”.

ARTIKELN HANDLAR OM