Ledin sugen på tv-succéerna

Efter krogshowen vill han helst vara med i ”Så mycket bättre”

1 av 4
SÄTTER UPP KROGSHOW Tomas Ledin håller på med en ny skiva. Men det nya materialet kommer antagligen inte att spelas på Rondo. ”Plattan ges inte ut före premiären trots att den är nästan färdiginspelad”, säger han.
ROCKBJÖRNEN

Tomas Ledin gör sin första krogshow i höst. Han öppnar också upp för möjligheten att medverka i ”Så mycket bättre” och ”Stjärnorna på slottet”.

– Jag har lite svårt för att se mig själv i ”Let’s dance”, säger han.

Tomas Ledin fyllde 59 år för några dagar sedan. Men han har ingen lust att trappa ner på jobbet, även om han nu showar bara på Rondo i Göteborg, i stället för att turnera.

– Nej, ärligt talat så har jag inget emot att fortsätta turnera Sverige runt. Det är inte så jobbigt. Men en fast scen ger andra möjligheter där man kan göra tekniskt avancerade scenlösningar, säger Tomas Ledin som sålt 2,7 miljoner plattor under snart fyra decennier.

Måste passa

För showen, som heter ”Showtime”, har sångaren rest till London, New York och Los Angeles för att göra research och hämta inspiration från andra shower.

– Det finns också idéer om att jag ska berätta om mig själv på ett annat sätt än vad jag tidigare gjort, säger han.

Nöjesbladet har tidigare avslöjat att Tomas Ledin är en av de artister som tackat nej till ”Så mycket bättre”.

Dåligt med tid

Han har dessutom blivit tillfrågad att vara med i ”Stjärnorna på slottet” och ”Let’s dance”. Samtliga program har fått kalla handen av tidsmässiga skäl.

I framtiden kan han tänka sig att delta:

– Det är roligt att man är påtänkt. Jag har blivit tillfrågad av näst intill alla program där artister medverkar. Jag har tackat nej, men det betyder inte att jag tackar nej fortsättningsvis. Passar det kan jag tänka mig att vara med i något. Jag har i och för sig svårt att se mig själv i ”Let’s dance”, skrattar han.

Han avfärdar inte helt TV4:s dansprogram.

– Det ska passa i tid, säger han.

”Showtime” har premiär den 22 september.

FAKTA

2 000 konserter

Namn: Tomas Ledin Ålder: 59 år Familj: Gift med Marie dotter till Stikkan Anderson. Barnen John och Theo. Övrigt: Han har gjort närmare 2 000 konserter och setts av 2,5 miljoner personer. Krogshowen på Rondo regisseras av Edward af Sillén och går fyra gånger i veckan hela hösten.

Ledin om...

... Melodifestivalen

– Jag har varit med fem gånger och vann 1980. Jag är klar med den. Av den senaste säsongen har jag inte sett tillräckligt för att kunna uttala mig.

... att senaste skivan sågades

– Inget som påverkar mina val. Jag kommer inte ens ihåg kritiken. Skivan sålde fantastiskt.

... nytändningen

– De senaste tre åren har det blivit ännu roligare att stå på scen. Jag får ett stort gensvar från publiken.