Tomt mellan Disneymedleyn och tomteschlagers

till Sanna, Sonja och Shirleys julkonsert

Foto: Foto: PERNILLA WAHLMAN
Team Nielsen, Aldén, Clamp.
ROCKBJÖRNEN

GÄVLE. Sångväninnorna Sonja Aldén och Sanna Nielsen hinner bara flankera Shirley Clamp på scenen innan applåderna tar över Gävle Konserthus. Ett skämt om att Björn Kjellman skulle kunna vara Sannas pappa räcker för att locka högljudda skratt.

Det ligger i högtidens natur, men det är ett tacksamt jobb att turnera runt i landet inför de jultörstande svenskarna. Stämningen är, ska vi säga, förlåtande och nästan paralyserande from.

Men det finns trots publikens varma mottagande en del att gnälla över i kväll.

Tappar tråden

Som skämten om hur ung och söt det nya tillskottet Brandur är och humornummer som blir billig lösmustaschbuskis. Som när Sanna och Shirley plötsligt rappar. Eller när en rutinerad artist som Kjellman tappar tråden redan i första akten.

Tomteschlager

Kvällens behållning är i stället de stunder då den sammansvetsade sångtrion Sanna, Shirley och Sonja glänser tillsammans, på egen hand, i showens mest stillsamma stunder.

För än så länge fattas smörjmedlet mellan alla brokiga nummer, Disneymedleyn och tomteschlagers. Tyvärr är det kittet, Måns Zelmerlöw, bara gäst på sju av turnéns 22 konsertkvällar.

ARTIKELN HANDLAR OM