Latteblues för hiss & badkar

Katie Melua är alldeles för sval på scenen

Foto: Foto: VIKTOR WALLSTROM/ROCKFOTO
PROFFSIGT pliktskyldig Katie Melua låter inte helt ärlig i sitt framförande.
ROCKBJÖRNEN

Katie Meluas musik luktar hallon. Hennes latteblues för badet är kanske inte så spännande, men nog skräddarsydd för en mysig söndagskväll. Det är aldrig långt till en ”Titanic”-flöjt som liksom bara ligger och doftar där i bakgrunden.

Låter stelopererad

Ackompanjerad av fyra oklanderligt kompetenta musiker framför hon sina egna sånger och hissvarianter av bland annat The Cure, Jeff Buckley och Janis Joplin.

Personligen föredrar jag Katie som skönsjungande sparv i de retroaktiga spåren från de första albumen. När hon försöker sig på popmusik i nya ”A happy place” låter hon och bandet mest som ett stelopererat Blondie.

Saknar hjärta

Konversationen mellan sångerna sköts på en nästan kostymdramekorrekt engelsk accent i dämpat tonläge. Den Georgien-födda brittiskan tar högst reserverade danssteg över scenen. På det stora hela är Katie Melua så sval till attityden att jag halvvägs in i konserten måste ta på mig min ullkavaj. När hon tackar för sig och önskar oss en amazing evening känns det mer proffsigt pliktskyldigt än hjärtligt ärligt.

FAKTA

➕➕

Katie Melua

Konsert på Cirkus, Stockholm.

Bäst: ”Call of the search” låter evigt grön på det där smäktande romantiska viset.

Sämst: Bandets seglivade soloutflykter i sången ”Perfect circle”.

ARTIKELN HANDLAR OM