”Huvudet blir nog aldrig helt okej”

Robbie om sina psykiska problem – & tvivlen på Take Thats återförening

1 av 2 | Foto: AP
TURNÉPREMIÄR I MORGON Take that framträder på en tysk musikgala i mars. I morgon ger sig de forna flickfavoriterna ut på en turné igen. De är även aktuella med nya singeln ”Love love” från filmen ”X men: first class”.
ROCKBJÖRNEN

LONDON. I morgon kväll står de på scen tillsammans igen.

Men Robbie Williams tvivlade på återföreningen in i det längsta.

Exklusivt för Nöjesbladet avslöjar han:

– Jag har suttit i bandmöten när vissa saker sagts som har fått mig att tänka ”herregud hur ska vi ta oss i genom det här?”.

I morgon kväll står Robbie Williams, 37, på scenen med Take That igen. Turnépremiären hålls

i Sunderland i nordöstra England knappt ett år efter att gruppen bekräftat att Robbie spelat in en ny platta tillsammans med sitt forna pojkband.

Nöjesbladets Torbjörn Ek har som enda svensk journalist fått träffa ”Let me entertain you”-sångaren inför turnépremiären.

Robbie Williams erkänner att han gång på gång tvivlat på att återföreningen skulle hålla, även efter att världsturnén tillkännagavs i oktober förra året.

– Jag har aldrig träffat ett gäng snubbar som är så ärliga mot varandra. Ibland är det smärtsamt ärligt. Jag har suttit i bandmöten när vissa saker som har sagts har fått mig att tänka ”herregud hur ska vi ta oss i genom det här?”.

”Har mycket skoj”

Som vad?

– Jag vill inte gå in på detaljer, men det finns en ärlighet den här gången som är väldigt tillfredsställande.

Och han betonar också:

– Vi har alla väldigt mycket skoj ihop om jag ska vara ärlig.

Periodvis har Robbie Williams mått mycket dåligt både psykiskt och fysiskt. Han har kämpat mot ett svårt drogmissbruk och sökt hjälp för psykiska problem.

Gör låt till ”X men”

När vi träffades i oktober berättade du att återföreningen var ett sätt att fixa ditt psyke. Hur mår du nu?

– Jag vet inte om ens huvud någonsin kan bli helt okej. Men de senaste månaderna känns det som om mycket i mitt liv har fallit på plats. Jag måste lära mig att inte bry mig för mycket om det ena eller oroa mig för det andra. Det är val jag gör. Nu gäller det bara att åka på turné och se till så att publiken får roligt.

Robbie Williams sitter tillsammans med bandkollegan Mark Owen, 39, på ett hotellrum i London. Take Thats nya singel ”Love love” är med i ”X men: first class” och killarna har egentligen blivit tillsagda att bara prata om filmen och låten. Men det märks tydligt att de redan har tröttnat på det när det när Nöjesbladets reporter kliver in i rummet.

Mark Owen låter nästan mekanisk när han börjar:

– Vi är här för att prata om filmen. Vi har sett den, vi älskar den, vi är glada över att vara en del av den och vi kommer framföra låten på turnén så det är ju bra för oss. Allt hör liksom ihop.

Gillar låten

Men Robbie är fortfarande hyfsat entusiastisk.

– Jag är ett fan. Jag har sett ”Wolverine” fyra gånger och den första

”X men” tre gånger. Men fråga inte ut mig om karaktärerna. Jag har svårt att lära mig namn, till och med ditt ibland, säger han och ler mot Mark.

FAKTA

■ ■ Take That har premiär för sin världsturné fredagen den 27 maj i Sunderland, England. Den 15 och 16 juli spelar de i Köpenhamn. 13 juni släpps ”Progressed”, ett dubbelalbum med åtta nya låtar och låtarna från skivan ”Progress”.Take Thats nya singel ”Love love” är med i filmen

”X men: first class” som har svensk premiär den 3 juni.
 

Enorma på 90-talet

■ ■ Gruppen bildades 1990 och var stora flickfavoriter under 90-talet. Robbie Williams hoppade av 1995 efter stora bråk med framför allt gruppens främste låtskrivare Gary Barlow, om bland annat Robbies drogmissbruk. Gruppen splittrades 1996, men återförenades tio år senare 2006, som ett fyrmannaband. I juli 2010 meddelades att Robbie skulle återförenas med Take That för en platta, ”Progress”, som släpptes i november 2010. De beslöt också att åka på turné ihop.

ARTIKELN HANDLAR OM