Björnfest på Grönan

Jättekonsert med de hetaste artisterna i sommar

1 av 2 | Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
Redan i går var Rockbjörnen på plats på Gröna Lund och kollade läget. Och i sommar fortsätter festen. Den 31 augusti är det Rockbjörnen-prisutdelning som avslutas med konserter med flera artister.
ROCKBJÖRNEN

Sveriges viktigaste musikpris växer.

I augusti tar Rockbjörnen över Gröna Lund och bjuder på storfest för att hylla livemusiken.

Redan nu kan du nominera dina favoritartister till årets hetaste pris.

Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
Rockbjörnen välkomnar.

Sommaren är här och det betyder sköna konserter och grym livemusik. Den sista augusti är det åter dags för Aftonbladet att dela ut sitt klassiska musikpris Rockbjörnen live. I år är satsningen större än någonsin.

– Vi kommer att avsluta livesommaren på Gröna Lund med en stor fest. Nu kan 15 000 personer få se artister uppträda, dessutom sänds det hela live på webben, säger projektledaren Marie Kry.

Fest för fansen

Flera, än så länge hemliga, artister kommer att uppträda och Marie Kry utlovar en kändistät helkväll för både branschfolk och fans.

Men Rockbjörnen är inte allt Aftonbladet erbjuder i musikväg i sommar – redan nu börjar bevakningen. I samband med festivalen Sweden Rock, den 8 juni, ges första numret av Aftonbladets hårdrocksmagasin ut. Det andra numret kommer helgen 1–3 juli då bland annat Iron Maiden och Metallica spelar i Sverige. Och för att hylla hårdrocken finns det från och med i år två helt nya kategorier i Rockbjörnen live.

”Mer hårdrock”

– Vi har stoppat in mer hårdrocksådror i priset. I år kan man även rösta på ”Årets liveakt hårdrock” och ”Årets liveakt metal”, säger Marie Kry.

Redan om en månad tar Nöjesbladet upp en favorit i repris. Under åtta måndagar med start den 27 juni drar supersuccén Livelöpet i gång. Varje vecka ger en artist eller en grupp intima livekonserter – direkt i din dator. Som läsare har du själv möjlighet att påverka vilka som kommer att spela.

– Vill du se någon speciell artist uppträda så går du in på Rockbjörnens fanpage på Facebook och önskar vem du vill se live, säger Marie Kry.

FAKTA

Fullspäckad musiksommar

Hårdrocksmagasin 8 juni och 1–3 juli.

Livelöpet varje måndag, vecka 26–33.

Rockbjörnen-prisutdelning på Gröna Lund 31 augusti.
 

Nominera dina favoritartister på www.rockbjornen.se

Årets kvinnliga liveartist.

Årets manliga liveartist.

Årets livegrupp.

Årets genombrott.

Årets svenska låt.

Årets utländska låt.

Årets festival.

Årets konsert (artist, spelplats, månad).

Årets liveakt hårdrock.

Årets liveakt metal.

ARTIKELN HANDLAR OM