Stings dotter Coco saknar live-rutinen

UTKLASSAD I blame coco förlorade publikkampen mot Veronica Maggio.
ROCKBJÖRNEN

BORLÄNGE. Att I Blame Coco inte nått fram till svenska publiken riktigt än, trots Robynsamarbete och en hyggligt stabil syntpopdebut, blir slående på Peace & Love. Stings dotter Coco Sumner får inleda sin spelning inför de två, tre hundra som letat sig förbi efter Veronica Maggios spelning framför ett massivt publikhav.

Live står det elektroniska tillbaka för mer gitarrer och rockpondus. Med några undantag låter det motorvägssynt närmare tidiga The Police än La Roux.

Publiken växer visserligen, säkert till det dubbla, men Coco har svårt att hålla sina 45 minuter intressanta hela vägen. Det kan inte ens en oväntad och genuin cover på Fleetwood Macs ”Rumours”-klassiker ”The chain” ändra på. Speciellt som sångerskan inte levererar någon större magi från scenen, varken med sitt charmkufiga scenspråk eller den dialog med publiken som mest är begränsad till några repetitiva svenska fraser.

Men att Coco har potential att göra något större är ändå uppenbart. Det fattas bara fler låtar som ”Selfmachine”, ”Quicker” och ”Please rewind” – och fler konserter i kroppen.

FAKTA

I Blame Coco

Scen: Venus, Peace & Love. Bäst: ”Quicker” och covern ”The chain”. Sämst: Låtarna räcker inte till.