Megadeth blir bara till marionetter

1 av 33
Nöjesbladet var på plats under Big Four på Ullevi – se de bästa bilderna från konserterna här!
ROCKBJÖRNEN
Foto: ROGER LUNDSTEN
Mustaines kraftiga thrash-muller räcker inte.

GÖTEBORG. Efter att Anthrax har inlett Big Four-bonanzan i ett kantigt, kargt och ettrigt volymlarm är jag inte rädd att Megadeth ska hamna i samma förbandsförnedring. Jag utgår i från det.

I stället kliver Dave Mustaine upp i ett kraftigt thrashmuller. Hårt, precist och som vanligt oklanderligt tajt.

Enorm ljudkuliss

Det är det positiva. För som liveakt tänder det sällan till om Megadeth. Medlemmarna blir mer uppradade och platta marionetter med en enorm ljudkuliss än musiker av kött och blod.

Och den det förväntas mest av, klarar det sämst. Frontmannen bryter sig ogärna ur sin karakteristiska förstaposition under hårsvallet. Mellansnacket är tystnad eller något ohörbart mumlande.

Gnistrar till i finalen

Allt märks i publiken. Trots att tillströmningen har gjort Ullevi halvfullt vinglar engagemanget och i långa stråk är det bara första radens händer som bär upp favoriter som ”In my darkest hour” och ”Wake up dead”.

Först i finalen gnistrar det till. Med ”Symphony of destruction”, ”Peace sells” och ”Holy wars... The punishment due” visar Mustaine lite av den där lyckan över turnén som han har snackat om. Det känns lite sent.

FAKTA

➕➕

Megadeth

Ullevi, Göteborg.

Bäst: ”Peace sells”. Sämst: Ibland gömmer Mustaine rösten så långt under rödburret att det inte går att hitta ett enda ord han sjunger.